HomeΕΛΛΑΔΑΤο Ποτάμι: «Η κυβέρνηση χτίζει κομματικό κράτος και αδιαφορεί για την οικονομία»

Το Ποτάμι: «Η κυβέρνηση χτίζει κομματικό κράτος και αδιαφορεί για την οικονομία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάποτε λέγαμε ότι τα νούμερα πάνε καλά αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν. Στη σημερινή Ελλάδα υποφέρουν και τα νούμερα και οι άνθρωποι. Η οικονομία έχει καταρρεύσει, η ανεργία και η μαύρη εργασία είναι στα ύψη και η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο να διορίσει φίλους, να διαλύσει τα πανεπιστήμια, να φτιάξει κανάλια. Δεν ενδιαφέρεται για την οικονομία» δήλωσε o Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός της διαλυμένης οικονομίας, επανέλαβε ότι η λύση είναι οι λιγότεροι φόροι – οι λιγότερες δαπάνες. «Εμείς τολμάμε και προτείνουμε συγκεκριμένες περικοπές στο δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρέπει να κρατήσουμε τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα. «Σήμερα όλοι προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό και αυτό είναι ο θάνατος της οικονομίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα αποκάλυψε ότι μέσα στις επόμενες μέρες το Ποτάμι θα παρουσιάσει στοιχεία για τη διόγκωση του κομματικού κράτους από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Ζητήσαμε από τα Υπουργεία να μας γνωστοποιήσουν τί πρόσθετο πολιτικό προσωπικό υπηρετεί σε αυτά και τα στοιχεία είναι τραγικά. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να ενισχύσει το κομματικό κράτος και όχι να λύσει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο διάλογο για τη δημιουργία ενός «νέου Κινήματος», ανέφερε ότι όντως υπάρχει διαφορετική προσέγγιση με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διακυβέρνησης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς, αντιθέτως, δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι έχουν διαλύσει τη χώρα», είπε και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε μια οικουμενική Κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την ως «μια Κυβέρνηση «σούπα»». Παράλληλα αναρωτήθηκε τί νόημα θα είχε η παρουσία των μικρότερων κομμάτων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν και να συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Επικεφαλής του Κινήματος ερωτώμενος για το αν τέλειωσε το εγχείρημα του νέου φορέα απάντησε αρνητικά και ανέφερε: «Εμείς προτείνουμε να γίνει συνέντευξη Τύπου Θεοδωράκη – Γεννηματά στις 20 του μήνα και να ξεκινήσουμε έτσι τις διαδικασίες για την εκλογή του αρχηγού». «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ‘’εμείς είμαστε οι μεγάλοι, δημοσκοπικά, ελάτε υπό τη σκέπη μας’’. Εμείς, και μαζί όλοι οι σύμμαχοι μας, λέμε να κάνουμε κάτι από την αρχή. Δεν θα πάμε σε ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει, και όλοι ξέρουμε τα καλά και τα κακά του». Τόνισε, δε, ότι το Ποτάμι παραμένει «παρών» στο διάλογο και επανέλαβε ότι η πρόταση του Κινήματος περιλαμβάνει όλους αυτούς που υποστηρίζουν τις μεγάλες αλλαγές, από την Δράση μέχρι τη ΔΗΜΑΡ, «όσους δηλαδή πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να έχει μια 3η λύση» όπως είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αναφορικά με τη δημοπράτηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ανέφερε: «Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση της Αριστεράς να λέει ότι «μόνο με το πορτοφόλι παίρνεις ένα κανάλι». Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο με τέσσερα μόνο κανάλια, κάτι που είναι αντίθετο με το Σύνταγμα και τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Στη συνέχεια -αναφερόμενος στα χρήματα τα οποία η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εξοικονόμησε από τις τηλεοπτικές άδειες- δήλωσε επιφυλακτικός για το ποσό που θα εισπραχθεί τελικά σε βάθος τριετίας, τονίζοντας ότι «πάντως μέχρι σήμερα ό,τι χρήματα εξοικονομούμε πάνε στους «Καρανίκες» τους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να ελεγχθεί αν τα ποσά που είπαν ότι θα διαθέσουν οι 4 πλειοδότες καλύπτονται από το πόθεν έσχες τους. «Έχουν όλοι τη δυνατότητα να διαθέσουν αυτά τα 50 – 60 – 70 εκατομμύρια;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας: «Δεν μας αρκεί το πόθεν έσχες τους να καλύπτει μόνο την πρώτη δόση – όπως λέει η κυβέρνηση – γιατί αυτό σημαίνει ‘’δεν έχω όλα τα λεφτά…’’. Έτσι θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο δανείων, πράγμα που έχουμε ζήσει και στο παρελθόν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση