HomeΣΠΟΡΕπιδιαιτητής ο Βασάρας μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ

Επιδιαιτητής ο Βασάρας μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρέθηκε προσωρινή λύση για το τρίτο μέλος της υποεπιτροπής ορισμών της Σούπερ Λίγκας * Γκιρτζίκης: «Οι πίνακες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, εμείς το δεχθήκαμε, όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση» * Τέλος στα σενάρια έλευσης ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ * Κανονικά σέντρα το Σάββατο

Απόλυτα κυρίαρχος μέχρι την τελευταία ημέρα θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην ηγεσία της ΕΠΟ. Και αυτό αποδείχθηκε με εκκωφαντικό τρόπο το μεσημέρι της Δευτέρας (5/9) με την τοποθέτηση του Κύρου Βασάρα στη θέση του επιδιαιτητή της υποεπιτροπής ορισμών της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πέτυχε όλα όσα είχε σκοπό με πρώτο και κύριο να μην φύγουν από το Γουδή αν δεν συμφωνούν οι εκπρόσωποι ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας Δημήτρης Γκρούτσης και Δημήτρης Σαραϊδάρης αντιστοίχως!

Και αυτό έγινε με τη λύση του Κύρου Βασάρα, ο οποίος θα είναι το τρίτο μέλος της υποεπιτροπής ορισμών για τη μεγάλη κατηγορία μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου.

Έτσι και το πρωτάθλημα δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία να μην ξεκινήσει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και παράλληλα τα σενάρια των αυτοαποκαλούμενων «εξυγιαντών» για την έλευση του κλιμακίου ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ για τη διαιτησία έπεσαν στο… κενό αφού.

Και αυτό γιατί δεν θα έρθει ουδείς, διότι απλούστατα δεν υφίσταται πια κανένα ανοιχτό διαιτητικό ζήτημα στη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα από τη στιγμή που ο Κύρος Βασάρας είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ και υπεύθυνος εκπαίδευσης της ΕΠΟ γίνεται αντιληπτό ότι είναι ο καταλληλότερος όλων για να επαλειφθεί τέτοιων θεμάτων.

Ο πρώην διεθνής ρέφερι, λοιπόν, αν δεν συμφωνούν οι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα επεμβαίνει και θα κάνει εκείνος τους ορισμούς, όπου υπάρχει διαφωνία.

Και βέβαια, για άλλη μια φορά, αυτές οι εξελίξεις εξέθεσαν όσους μιλούσαν για διορισμό Διοικούσας Επιτροπής στην Ομοσπονδία.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης συμφώνησαν και συνυπέγραψαν κοινή δήλωση, την οποία αρχικά διάβασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Αναλυτικά αυτή είναι η ακόλουθη: «Οι υπογραφόμενοι α. Δημήτριος Σαραϊδάρης, Δημήτριος Γκρούτσης, οι οποίοι οριστήκαμε ο μεν πρώτος με απόφαση του Δ.Σ της Super League, ο δεύτερος με απόφαση του Προέδρου της Ε.Π.Ο κ. Γκιρτζίκη και της Ε.Ε./Ε.Π.Ο, για να αποτελέσουμε την Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της ΚΕΔ/ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2016-2017, δηλώνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες επιλογής και ορισμού μας έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες ρήτρες, είναι σε πλήρη γνώση μας και έχουν την απόλυτη αποδοχή και συμφωνία μας.

Ειδικότερα δε, αποφασίσαμε τον ορισμό του κ. Κύρου Βασάρα στην θέση του »επιδιαιτητή», μέχρι και την 1/10/2016, ημέρα ανάδειξης νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κατά της αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, η οποία στη συνέχεια θα επιβεβαιώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών ή θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή της εφόσον αποφασίσει σχετικά.

Δηλώνουμε, τέλος, ότι ο ορισμός αυτός έγινε μετά από σχετική ανταλλαγή απόψεων και την μεταξύ μας συμφωνία.

Την συμφωνία μας ανακοινώσαμε στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο κ. Γκιρτζίκη Γεώργιο

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2016».

* Να σημειωθεί ότι την παραπάνω ανακοίνωση έδωσαν στη δημοσιότητα ως ανακοίνωση τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης μετά τη συνάντηση και την επιτυχή κατάληξη απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων και «φρόντισε» να καυτηριάσει τόσο τη στάση του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού Χρήστου Παναγόπουλου, όσο φυσικά και αυτή του υφυπουργού Αθλητισμού. Συγκεκριμένα επισήμανε:

-«Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν να δουν να παίζεται ποδόσφαιρο».

– «Οι ΠΑΕ δεν πρέπει να αναφέρονται σε κανέναν διαιτητή. Το ζητούν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ».

– «Αν ρωτήσουμε τις ΠΑΕ ποιους διαιτητές πρέπει να βάλουμε δεν θα μείνει κανένας στον πίνακα».

– Για τις τελευταίες δηλώσεις Παναγόπουλου ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένοι ρέφερι (Παππά, Σπάθα, Αρετόπουλο, Μάνταλο, Βοσκάκη): «Κακώς ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε σε ονόματα.

Η Επιτροπή μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους διαιτητές. Οι πίνακες είναι ανοιχτοί. Θα παίζουν όσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Οι πίνακες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, εμείς το δεχθήκαμε, όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση».

– «Αν ο κ. Παναγόπουλος βγαίνει και λέει αυτά που λέει, θα δούμε μια από τα ίδια».

– «Οι πίνακες ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΚΕΔ. Το ισπανικό μοντέλο δεν είναι όπως το παρουσιάζουν κάποιοι, δηλαδή όπως τους συμφέρει. Δεν είναι αυτό που θέλουν. Η επιτροπή έχει δικαίωμα να βάζει τους κατάλληλους διαιτητές».

– «Και ποιος είναι ο κ. Παναγόπουλος να ζητάει; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτόν. Και ο κ. Κοντονής τα ίδια κάνει. Αν τα θέλω του καθενός γινόταν πράξη, τότε δεν θα είχε μείνει κανένας Έλληνας στην χώρα, καθώς οι μισοί δεν πάνε τους άλλους μισούς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση