HomeΚΟΣΜΟΣΟ πρόεδρος των Φιλιππίνων αποκάλεσε «κάθαρμα» τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αποκάλεσε «κάθαρμα» τον Μπαράκ Ομπάμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε «κάθαρμα» τον Μπαράκ Ομπάμα και τον προειδοποίησε να μην επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στις ένοπλες ομάδες που δρουν στη χώρα, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Από τον Ιούνιο, οπότε ανέλαβε την εξουσία, ο Ντουτέρτε κήρυξε τον πόλεμο στους εμπόρους ναρκωτικών. Μέχρι τώρα, σχεδόν 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες που έχουν γίνει, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος δήλωσε πως δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν και ότι είναι υπόλογος μόνο έναντι του λαού του. Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο, δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να δείχνει σεβασμό και συγκράτηση, όταν καταφεύγει σε επικριτικά σχόλια εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ «κάθαρμα».

«Ποιος είναι εκείνος που θα με εγκαλέσει; Για την ακρίβεια, η Αμερική έχει να δώσει εξηγήσεις για πολλά. Ο καθένας έχει ένα θλιβερό ρεκόρ στις εξωδικαστικές εκτελέσεις», τόνισε ο Ντουτέρτε, λίγα μόλις 24ωρα μετά την πολύνεκρη επίθεση στο τουριστικό θέρετρο Νταβάο. Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος τόνισε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να επιτρέψει στους αστυνομικούς του την ελεύθερη δράση έναντι των ένοπλων αυτών ομάδων, προκειμένου να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι περισσότεροι από τους 900 νεκρούς σε επιχειρήσεις εναντίον των ένοπλων ομάδων από την αστυνομία, είναι «υποθέσεις που ελέγχονται». Ο Ντουτέρτε , πάντως, δεν πτοείται, δηλώνοντας πως «οι περισσότεροι από τους εμπόρους ναρκωτικών θα πεθάνουν στους δρόμους. Θα συνεχίσουμε, δεν θα σταματήσουμε, έως ότου πεθάνει και ο τελευταίος».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση