HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε τρεις ανατροπές «κλειδώνει» το νέο ασφαλιστικό

Με τρεις ανατροπές «κλειδώνει» το νέο ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση κλείνει τα τρία μέτωπα που είχαν μείνει ανοιχτά από τη διαπραγμάτευση της α’ αξιολόγησης, τα οποία έπρεπε να θεσμοθετηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και, σε κάθε περίπτωση, πριν αρχίσει η β’ αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Και τα τρία αφορούν στο ασφαλιστικό και επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους, καθώς έρχονται να προσθέσουν κρατήσεις στο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι τρεις μεγάλες ανατροπές αντιμετωπίζονται στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία που αναμένεται να σταλεί άμεσα -εκτός απροόπτου- ακόμα και σήμερα, προς συζήτηση στη Βουλή.

Οι αλλαγές προβλέπουν:

-την εξαίρεση από το ευνοϊκό καθεστώς της ασφάλισης στον ΟΓΑ για ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων σε δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό από 1/1/2017 θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΑΕΕ και έτσι θα έχουν κρατήσεις για κύρια ασφάλιση και υγεία θα είναι 26,95%.

-την ανάκληση των εκπτώσεων που ίσχυαν για τους νέους ελεύθερους επιστήμονες και τους αγρότες και οι οποίες θα ίσχυαν από 1/1/2017.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση