HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGoogle: Δεν θα κατασκευάσει συναρμολογούμενα smartphone

Google: Δεν θα κατασκευάσει συναρμολογούμενα smartphone

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στα σχέδια για τη διάθεση του πρώτου αρθρωτού, αναβαθμίσιμου smartphone στην αγορά βάζει η Google, χωρίς ωστόσο να αποκλείει να δώσει άδειες αξιοποίησης της τεχνολογίας που έχει ήδη αναπτυχθεί σε πιθανούς συνεργάτες. Το πρώτο modular smartphone αναμενόταν να φτάσει στα χέρια των developer λογισμικού το φθινόπωρο και η κυκλοφορία του είχε τοποθετηθεί στο 2017.

Η Google επανεξετάζει τη δραστηριότητά της στο τομέα του υλικού (hardware) -που περιλαμβάνει τα smartphone Nexus που φέρουν την υπογραφή της, τα laptop Chromebooks και άλλα. Η Motorola Mobility περιήλθε στα χέρια της αλλά γρήγορα πουλήθηκε στην Lenovo το 2014.

H ιδέα της κατασκευής ενός smartphone που αναβαθμίζεται είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς εξυπηρετούσε μεταξύ άλλων την ανάγκη για μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Τον Μάιο το επονομαζόμενο Project Ara είχε αποφοιτήσει από το τμήμα Προηγμένης Τεχνολογίας και Έργων της Google και 30 Googler είχαν ήδη στα χέρια τους τα πρότυπα των αρθρωτών smartphone για δοκιμές.

Στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών η Google είχε μεν περιορίσει τις δυνατότητες αναβάθμισης, εντούτοις το πρότζεκτ είχε τότε θεωρηθεί επιτυχημένο και προχωρούσε με σχέδια για πρώτη επίσημη διάθεση στο Πουέρτο Ρίκο.

Εντούτοις, απογοητευτικό ήταν ότι στο νέο πρότυπο Ara δεν υπήρχε η δυνατότητα αναβάθμισης του SoC, της RAM, ή της οθόνης (στάνταρτ 5,3»). Επεξεργαστής εφαρμογών, γραφικών, κεραίες, αισθητήρες, μπαταρία και οθόνη θα ήταν προεπιλεγμένα και το modular smartphone θα μπορούσε να αναβαθμιστεί μόνο ως προς την κάμερα, τα ηχεία, το μικρόφωνο και το στιλ.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση