HomeΚΡΗΤΗΤην Κυριακή η «9η Μινωική Διαδρομή»

Την Κυριακή η «9η Μινωική Διαδρομή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την «9η Μινωική Διαδρομή» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου οι Δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου, Μινώα Πεδιάδας, ο πολιτιστικός σύλλογος Ψυχρού “Ξένιος Ζεύς” και ο πολιτιστικός σύλλογος Κασταμονίτσας σε συνεργασία με τον  ΔΟΠΑΠ. Οι περιπατητές θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών με αφετηρία την Αρχαία Λύττο στις 7:30π.μ. και τερματισμό στο Ψυχρό – Δικταίον Άντρον.

Διαδρομή: Αρχαία Λύττος – Τοίχος – Συκιάς Νερό – Άη Γιώργης Φλέγες – Βόλιτες – Τσούλη Μνήμα – Χορτασά – Χώνος – Κάτω Μετόχι – Άγ. Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό – Δικταίον Άντρον.

MINOIKH DIADROMH2

Οι ενδιαφερόμενοι περιπατητές μπορούν να  χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που θα ξεκινήσει στις 5:00π.μ. της Κυριακής από το Κάτω Μετόχι και θα κινηθεί περιφερειακά με στάσεις σε όλα τα χωριά του οροπεδίου Λασθίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:6984617315 & 2844340155 του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και 2891031824 &6972817716 του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

MINOIKH DIADROMH

Η 9η Μινωική Διαδρομή διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΙΘ’ Δικταία 2016» του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου – πολιτιστικού συλλόγου Ψυχρού “ο Ξένιος Ζεύς”  και αναφέρεται ως η διαδρομή που ακολουθούσε ο Βασιλιάς Μίνωας κάθε εννέα χρόνια επισκεπτόμενος το Δικταίο Άντρο προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του Δία, ο οποίος του υπαγόρευε τους “Θεϊκούς Νόμους”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση