HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Καλησπερίζω το Στενό» στα… Κονδυλάκεια

«Καλησπερίζω το Στενό» στα… Κονδυλάκεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την  Θεατρική παράσταση Καλησπερίζω το Στενό  από το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού  συνεχίζονται την Κυριακή στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Εμπάρου, τα Κονδυλάκεια 2016 στον Δήμο Βιαννου. Η παράσταση οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Βιάννου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Εμπάρου και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπάρου .

=_UTF-8_b_zprOkc6bzpfOo86gzpXOoc6ZzpbOqSDOpM6fIM6jzqTOlc6dzp___ ___filename_1=__8uanBn_=

Το «Καλησπερίζω το στενό», είναι ένα έργο ηθών, στο οποίο προσεγγίζει την ζωή των κατοίκων μιας μικρής κοινωνίας της Κρήτης, στις αρχές της δεκαετίας το ΄50 με όλα τα καλά και τα κακά της. Τα καλά, είναι τα νοσταλγικά καλαμπουρίσματα των Κρητικών-γυναικών και αντρών- που αρωματίζουν με ανθρωπιά, στοργή και πηγαίο ενδιαφέρον τις σχέσεις. Τα κακά, αφορούν τις βεντέτες που κατά τόπους στην Κρήτη,  ακόμα και σήμερα σημαδεύουν και σπιλώνουν τον τόπο. Η αγάπη,  ο έρωτας,  ο παραλογισμός του εγωισμού, το ασυμβίβαστο της νέας,  που προσπαθεί και τα καταφέρνει να ξεφύγει από την μοίρα της υποταγμένης Κρητικοπούλας, η αποκατάσταση των σχέσεων, μετά από χρόνια βεντέτας , που φέρνει την κάθαρση στον θεατή, ο σπουδασμένος δάσκαλος, που παραμένει στη λογική του προξενιού και επιμένει να παντρευτεί την κόρη,  που δεν τον ήθελε ούτε ζωγραφιστό. Οι αντιδράσεις των χωριανών, που εκκλησιάζονται την Κυριακή στο καφενείο, μπροστά στο κουτί του ραδιοφώνου. Και τέλος το αιώνιο μήνυμα της αγάπης,  που βγαίνει από τα χείλη του γεροντότερου και σοφότερου, που οδηγεί στη συγκίνηση και την ελπίδα, ότι ακόμα και όταν όλα έχουν χαθεί, η αγάπη  ζει.

Τo έργο, περιλαμβάνει πολλά λαογραφικά στοιχεία με την σπιρτάδα και το ανήσυχο πνεύμα του Κρητικού να δημιουργεί πολλές κωμικές καταστάσεις. Απερίφραστα μέσα από την ομίχλη της σύγχρονης πραγματικότητας που μας τυλίγει, το θεατρικό έργο, «   Καλησπερίζω το στενό»,  αποτελεί μια όαση δροσιάς και κεφιού,  που με πολύ μεράκι έχουν δουλέψει τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση