HomeΚΟΣΜΟΣΓια «ενδιάμεση συμφωνία» πιέζουν την Τερέζα Μέι τράπεζες του εξωτερικού

Για «ενδιάμεση συμφωνία» πιέζουν την Τερέζα Μέι τράπεζες του εξωτερικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού πιέζουν την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να κλείσει μια ενδιάμεση συμφωνία με την ΕΕ για το μεσοδιάστημα πριν ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις εξόδου, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η ενδιάμεση συμφωνία θα έχει σαν στόχο να διατηρηθεί η δυνατότητα των τραπεζών να πουλάνε ελεύθερα υπηρεσίες και προϊόντα σε όλη την ΕΕ (passporting) πριν ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις, αλλά και μετά τα δύο χρόνια των επίσημων συζητήσεων, ανέφεραν οι πηγές.

Ωστόσο ο «ελιγμός» αυτός μπορεί να αποδειχθεί μη ρεαλιστικός, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επανειλημμένως υπογραμμίσει ότι δεν θα εμπλακούν σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις.

«Η αρχή μας της μη κοινοποίησης και της μη διαπραγμάτευσης, υπάρχει για να προστατεύσει εκείνους που μένουν ενωμένοι, όχι εκείνον που φεύγει», ανήρτησε στο Twitter την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Δεν θα την εγκαταλείψουμε», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο θυμίζει ότι, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν ειδικό status, οι μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες θα αρχίσουν να μεταφέρουν προσωπικό και δραστηριότητες από τη Βρετανία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε μερικές εβδομάδες αφότου η Μέι ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο ορίζει το χρονοδιάγραμμα για αποχώρηση στα δύο χρόνια.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση