HomeΣΠΟΡΟλλανδία – Ελλάδα 1-2

Ολλανδία – Ελλάδα 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, η Εθνική Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο και επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στο «Phillips Stadion», παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κώστας Μήτρογλου και Γιάννης Γιαννιώτας τα «χρυσά» γκολ. Πρώτη νίκη στην ιστορία απέναντι στους «οράνιε».

Η εικόνα του αγώνα
Η αναμέτρηση με την Ολλανδία ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Μίκαελ Σκίμπε να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα ενόψει της έναρξης της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Γερμανός τεχνικός τοποθέτησε τον Χοσέ Χολέμπας στη θέση του αριστερού χαφ, με τον Πέτρο Μάνταλο να επιλέγεται για τα δεξιά και τον Κώστα Φορτούνη να κινείται κοντά στον μοναδικό προωθημένο, Κώστα Μήτρογλου.

Οι «οράνιε» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Όμως, τα σουτ των Σνάιντερ (8′) και Βαϊνάλντουμ (13′) δεν ανησύχησαν τον Ορέστη Καρνέζη.

Τελικά, ένα λεπτό αργότερα, ο μέσος της Λίβερπουλ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με κοντινή προβολή, ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γιάνσεν.

Οι παίκτες του Ντάνι Μπλιντ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την… ψυχρολουσία των διεθνών μας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη στο 21ο λεπτό ανάγκασε τον Ζουτ να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική επέμβαση.

Οι διεθνείς μας, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκόρ, παρουσίασαν καλή εικόνα, είχαν σωστή ανάπτυξη, αλλά υστερούσαν ξεκάθαρα στην τελική προσπάθεια. Όμως, στο 29ο λεπτό, οι Ολλανδοί έκαναν το λάθος να αφήνουν αμαρκάριστο τον Μήτρογλου μέσα στην μεγάλη περιοχή και το «πλήρωσαν».

Ο Βασίλης Τοροσίδης, στο πρώτο καλό ανέβασμά του, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο στράικερ της Μπενφίκα με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Καρνέζης δήλωσε παρών κι έσωσε την Εθνική.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ολλανδία έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά σε θέση οδηγού, καθώς ο νεοεισελθών, Στέφανος Καπίνο αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική απόκρουση σε όμορφο σουτ του Γιάνσεν.

Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «οράνιε», αφού οι διεθνείς έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Μπλιντ.

Στο 56ο λεπτό ο τραυματισμός του Φορτούνη κι αναγκαστική αλλαγή του γέμισε με αγωνία το στρατόπεδο της Εθνικής, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο οι ευκαιρίες έρχονταν με το σταγονόμετρο. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν κι αρκετές αλλαγές μετά το 65ο λεπτό.

Μάλιστα, η Εθνική εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι και, κόντρα στη ροή του αγώνα, έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έδωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε, ο Ζουτ απέκρουσε, αλλά ο Γιάννης Γιαννιώτας πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλάσε διαμόρφωσε το 2-1.

Παρά τις προσπάθειες των Ολλανδών να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, οι διεθνείς άντεξαν την πίεση και πήραν μία ιστορική νίκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ολλανδία: Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80′ Ντοστ), Στρόουτμαν (65′ Πρέπερ), Βαϊνάλντουμ (72′ Κλάασεν), Σνάιντερ (65′ Χέντριξ), Μπέρχαους, Πρόμες (72′ Νάρσιχ), Γιάνσεν.

Ελλάδα: Καρνέζης (46′ Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46′ Κ. Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46′ Σταφυλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83′ Καρέλης), Φορτούνης (56′ Γιαννιώτας), Χολέμπας (46′ Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση