HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση των επιτοκίων στα νέα δάνεια τον Ιούλιο

Αύξηση των επιτοκίων στα νέα δάνεια τον Ιούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άνοιξε η ψαλίδα των επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων τον Ιούλιο καθώς το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το επιτοκιακό περιθώριο διευρύνθηκε στο 4,59% έναντι 4,45% τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 0,42%, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος, από νοικοκυριά, παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,86%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, παρουσίασε αύξηση κατά 14 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 5,01%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 14,47%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρουσίασε αύξηση κατά 31 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,95%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια διαμορφώθηκε στο 5,85%, από 5,82% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης, έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 7,36%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,98%.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,18%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,13%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,89%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρουσίασε αύξηση κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,76%.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση