HomeΚΡΗΤΗΜε πλαστό διαβατήριο και ψεύτικη … μητέρα θα έβγαινε ανήλικη από τη χώρα

Με πλαστό διαβατήριο και ψεύτικη … μητέρα θα έβγαινε ανήλικη από τη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσποιήθηκε τη μητέρα μιας ανήλικης από τη Συρία και επιδεικνύοντας πλαστά διαβατήρια και για τις δυο τους, τα οποία υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τις αρχές της Ισπανίας, προσπάθησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό τη Γερμανία.

Ο λόγος για μία 49χρονη Σύρια η οποία συνελήφθη, μαζί με τον 31χρονο πατέρα του κοριτσιού, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε ανήλικο αλλοδαπό και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί η 49χρονη συνοδεύοντας την ανήλικη, έφτασε στον έλεγχο των διαβατηρίων, δήλωσε ότι το παιδί είναι κόρη της και έδειξε στους αστυνομικούς τα δύο πλαστά ισπανικά διαβατήρια που είχε στην κατοχή της.

Οι αστυνομικοί ωστόσο κατάλαβαν ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε πάνω της δεν ήταν γνήσια με αποτέλεσμα να την συλλάβουν. Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο 31χρονος πατέρας του παιδιού, ο οποίος είχε παραδώσει την κόρη του στην 49χρονη προκειμένου να την διευκολύνει να βγει από την Ελλάδα και να φτάσει στη Γερμανία.

Τα πλαστά διαβατήρια κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση