HomeΚΟΣΜΟΣΗ Τουρκία επιβεβαιώνει επεισόδιο με ελληνοκυπριακό σκάφος

Η Τουρκία επιβεβαιώνει επεισόδιο με ελληνοκυπριακό σκάφος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, πριν από λίγες ώρες, η τουρκική πλευρά αποφάσισε να δώσει τέλος στην σιωπή της σχετικά με ένα νέο επεισόδιο στα ανοιχτά της Κύπρου, στο οποίο εμπλέκεται ένα ελληνοκυπριακό ερευνητικό σκάφος και μια τουρκική φρεγάτα.

Σύμφωνα λοιπόν, με νέες πληροφορίες που διαρρέει στον τουρκικό τύπο η Άγκυρα, στις 21 Αυγούστου, σε περιοχή που βρίσκεται στο τρίγωνο Μερσίνη, Αντιόχεια και Αμμόχωστο και την οποία θεωρεί ως δική της

Αποκλειστική Ζώνη η Τουρκία, το ελληνοκυπριακό σκάφος «Royal Flash» διεξήγαγε έρευνες στο πεδίο των ενεργειακών κοιτασμάτων. Μια τουρκική φρεγάτα προσέγγισε το σκάφος και ζήτησε από την διοίκηση του να απομακρυνθεί από την περιοχή. Το ελληνοκυπριακό σκάφος αγνόησε την προειδοποίηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και συνέχισε τις έρευνες του σε μια μεγαλύτερη ακτίνα. Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας παρακολούθησε τις κινήσεις του και στις 25 και 26 Αυγούστου έστειλε νέες προειδοποιήσεις στο σκάφος. Τελικά, το ε/κ σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Η Άγκυρα υπενθυμίζει ότι από τον Απρίλιο του 2006, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει στην περιοχή την Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείους. Με διάφορα μέσα του πολεμικού ναυτικού της, τα οποία σταθμεύουν στα λιμάνια της Τουρκίας στα νότια παράλια της Ανατολίας καθώς και στην Αμμόχωστο, η Τουρκία επιβλέπει την δικής της ΑΟΖ.

Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω πληροφορίες διαρρέουν στον τουρκικό τύπο μέρες μετά τα σχετικά ε/κ δημοσιεύματα και στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στα Κατεχόμενα.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση