HomeΚΟΣΜΟΣΣτο «σφυρί» γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη των μεταναστών!

Στο «σφυρί» γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη των μεταναστών!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ, σε φυσικό μέγεθος, πρόκειται να τεθεί σε πλειστηριασμό και τα έσοδα από την πώλησή του θα δοθούν σε μια οργάνωση που στηρίζει τους μετανάστες.

Ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions ανακοίνωσε σήμερα ότι το ελαφρώς κακόγουστο άγαλμα αναμένεται ότι θα πουληθεί έναντι 10-20.000 δολαρίων στη δημοπρασία που θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.

Το άγαλμα είναι ένα από τα πέντε συνολικά που έκαναν αιφνιδίως την εμφάνισή τους σε δημόσιους χώρους στη Νέα Υόρκη και άλλες τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ, νωρίτερα τον Αύγουστο. Έχουν πορτοκαλοροζ απόχρωση και εικονίζουν τον Τραμπ με τεράστια κοιλιά, μικρά δάχτυλα και σχεδόν ανύπαρκτα γεννητικά όργανα.

Τα περισσότερα καταστράφηκαν ή κατασχέθηκαν από τις τοπικές αρχές και μόνο εκείνο του Λος Άντζελες σώθηκε.

TRAMP AGALMA

Τα αγάλματα ήταν δημιουργία μιας ομάδας ανώνυμων καλλιτεχνών, της Indecline. Ένα μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα δοθεί στο Εθνικό Φόρουμ Μετανάστευσης, μια οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα υψώσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό για να εμποδίσει τους μετανάστες να περνούν στη χώρα και ότι θα απελάσει εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία.

Στη δημοπρασία του Οκτωβρίου πάντως θα εκπροσωπηθεί και η Χίλαρι Κλίντον, με ένα έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Νόουλετζ Μπένετ που την εικονίζει να φοράει φράκο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση