HomeΚΟΣΜΟΣHurriyet: Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Hurriyet: Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εννέα δημοσιογράφους συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές αρχές με την κατηγορία ότι διατηρούσαν επαφές με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνος για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εφημερίδας Hurriyet, οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 ατόμων συνολικά. Πολλοί από τους καταζητούμενους είναι δημοσιογράφοι, όμως η εφημερίδα δεν διευκρίνισε πόσοι. Τουλάχιστον οι 18 από αυτούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων δημοσιογράφων, που κατηγορούνται ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ του Γκιουλέν, είναι και ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ, ο διευθυντής του αγγλόφωνου ιστότοπου της Hurriyet.

Οι υπόλοιποι οκτώ, που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την επαρχία Κοτζαελί, είναι νυν και πρώην δημοσιογράφοι των εφημερίδων Bugun, Radikal και Yeni Safak, καθώς και της πρώην αντιπολιτευόμενης Zaman, που έχει συνδεθεί με τον Γκιουλέν.

Στο μεταξύ, η γαλλική και η βελγική έκδοση της Zaman διέκοψαν την κυκλοφορία τους λόγω απειλών που δέχτηκαν, σύμφωνα με την ολλανδική έκδοση της εφημερίδας.

«Λόγω του κινδύνου για την ασφάλεια των συντακτών μας πιστεύουμε ότι θα ήταν ανεύθυνο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», ανέφερε η εφημερίδα στο Twitter επικαλούμενη ανακοίνωση της γαλλικής έκδοσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συντακτική ομάδα έχει δεχτεί περισσότερες από 200 απειλές θανάτου.

Μέχρι στιγμής οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν πραγματοποιήσει σχετικές δηλώσεις.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση