HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση… κορυφής στο Θέατρο Βράχων – Χαΐνηδες και Ψαραντώνης ερμηνεύουν Ερωτόκριτο

Συνάντηση… κορυφής στο Θέατρο Βράχων – Χαΐνηδες και Ψαραντώνης ερμηνεύουν Ερωτόκριτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Χαίνηδες, μαζί με την ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) και τη συμμετοχή του Ψαραντώνη, παρουσιάζουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Πρόκειται για μια τραγουδαφήγηση του γνωστού έργου που έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται στην Ελλάδα, σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στην παράσταση συνθέτονται εικόνες του έρωτα, του ηρωισμού, της φιλίας, της γενναιότητας, της αξιοπρέπειας, του πόνου, του σωστού και του λάθους, αποτελώντας σύμβολο-αντιπρόσωπο του πολιτισμού μας. Η αφήγηση ρέει στο ιδιαίτερο αυτό χωροχρονικό πλαίσιο της μελωδικής γραμμής με μια εκστατική επαναληπτική φόρμα που ζωντανεύει τις νότες και τις λέξεις.

PSARANTONHS XAINHS1

Σύμφωνα με τους συντελεστές, συνήθως συναντάμε τον Ερωτόκριτο σε τρίλεπτα αφιερώματα τραγουδιστών ή σε θεατρικές παραστάσεις ως φολκλόρ ή ως φολκλόρ «πειραγμένο». Τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία καθώς δεν είναι ούτε ποίημα, ούτε τραγούδι, ούτε θεατρικό έργο – απαιτεί άλλη στάση, άλλη ευθύνη, άλλη απεύθυνση, άλλη πίστη και εντέλει, άλλη αναπαράσταση. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση είναι που θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Info

Χαΐνηδες – Κι όμΩς κινείται

Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου

Μουσική: Mουσικό σχήμα Χαΐνηδες

Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα

Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι – κιθάρα

Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι

Τάκης Κανέλλος: κρουστά

Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα

Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο

Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο

Νόνης Γιάννης: μπάσο

Κίνηση: Κι όμΩς κινείται

Χορός – Ακροβασία: Δημάς Βασίλης, Καραχανίδης  Τάσος, Λινάρδου Αντιγόνη, Μακατσώρης Χριστόφορος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση