HomeΚΡΗΤΗΈκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ – Στελέχη της ΝΔ μαζί με Πατούληλ και Αυγενάκη

Έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ – Στελέχη της ΝΔ μαζί με Πατούληλ και Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ Βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και αρκετών στελεχών του κόμματος και αυτοδιοικητικών στελεχών.

Ο κ. Πατούλης μίλησε και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) επισημαίνοντας ότι «φέτος υπήρξε ολιγωρία στο στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών, παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. … Η δημόσια παραδοχή του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ ότι υπήρξε πρόβλημα με τον προγραμματισμό των ψεκασμών σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας, επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπασκόζο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες αρνιόταν ότι υπάρχει πρόβλημα, σήμερα αναγκάστηκε να μιλήσει δημόσια για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών όσον αφορά τον προγραμματισμό των ψεκασμών τα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με τα θέματα της αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι «από Σεπτέμβρη σηκώνουμε το λάβαρο της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ δεν περισσεύει κανένας. Η προσπάθεια και η συμμετοχή όλων των κομματικών στελεχών είναι απολύτως απαραίτητη».

Επίσης, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη «για τη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα». Βεβαίως, και οι δύο διαβεβαίωσαν ότι αυτό είναι η αρχή ενός διαλόγου που θα εξελιχθεί σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος για την αυτοδιοίκηση, που, βεβαίως, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο κ. Κ. Μητσοτάκη, θα ανακοινωθεί.

1211

Ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ Λ. Αυγενάκη, αφού καλωσόρισε τον κ. Πατούλη, ανέφερε ότι «είναι σήμερα μαζί μας ένας εξαίρετο στέλεχος του κόμματος που έχει τρεις ιδιότητες: του γιατρού, του Δημάρχου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Με την ιδιότητα του γιατρού, του επιστήμονα που δεν αποφεύγει να κάνει σκληρή αντιπολίτευση, όπως στο θέμα με την ελονοσία.

Ως αυτοδιοικητικό, οφείλουμε να τον συγχαρούμε γιατί οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές του νίκες τόσο ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, όσο και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δείχνουν άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, ξέρει να κάνει εκλογές, ξέρει να κάνει συμμαχίες και, κυρίως, ξέρει να σέβεται τους φίλους του. Όμως, να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Πατούλης είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κομματικό στέλεχος που ουδέποτε παρέδωσε την κομματική του ταυτότητα, και που ποτέ δεν έκρυψε ποιο κόμμα στηρίζει, ποιο κόμμα τον στηρίζει και που, βεβαίως, βρίσκεται πάντα στις επάλξεις οποτεδήποτε το κόμμα τον χρειάζεται. Και να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Πατούλης δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από την Κρήτη και ιδιαίτερα από το Ηράκλειο, αν και οφείλαμε να το κάνουμε».

Ο Ευρωβουλευτής κ. Μ. Κεφαλογιάννης συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την παρουσία του και αναφέρθηκε «στη βαθιά φιλία που τους συνδέει και στη συνεργασία που έχουν και σήμερα για θέματα ευρωπαϊκά».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο θέμα του προσφυγικού τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα μείζον θέμα, το οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με έναν εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο. Δεν είμαστε καθόλου, μα καθόλου, σίγουροι για την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να εφαρμόσει  ένα οποιοδήποτε άλλο σχέδιο που είπε ο κ. Βουδούρης. Δεν ενοχλούν οι πρόσφυγες, αλλά οι ανίκανοι που διαχειρίζονται το θέμα σε επίπεδο κυβέρνησης».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε μετά από παρεμβάσεις των αυτοδιοικητικών παραγόντων και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος. Το συμπέρασμα όλων και η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ήταν τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα, η ΝΔ έχει στελέχη. Έχει 135 δημάρχους – μέλη του κόμματος από τους 325 σε όλη την Ελλάδα. Έχει στο δυναμικό της εκατοντάδες δημοτικούς συμβούλους που είναι μέλη της ΝΔ και που ουδέποτε παρέδωσαν την κομματική τους ταυτότητα. Σε πρώτο επίπεδο θα γίνει μια προσπάθεια συντονισμού σε όλη την Ελλάδα, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει. Μάλιστα, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Αυγενάκη για τις 3-4 αντίστοιχες εκδηλώσεις που έχει ο κ. Αυγενάκης οργανώσει μαζί με τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ στην Αθήνα, στα γραφεία του κόμματος, έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμός του έργου όλων των αυτοδιοικητικών κομματικών στελεχών μας σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής που η ΝΔ έχει θέσεις. Επιβάλλεται να μεταφερθούν οι θέσεις, οι απόψεις, η εικόνα της ΝΔ σε όλα τα αυτοδιοικητικά φόρα, σε όλους τους χώρους επιρροής αυτών των ανθρώπων.

IMG_2326

Το δεύτερο που έγινε σαφές είναι ότι η ΝΔ δεν διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προσωπικές αντιλήψεις ή τις προσωπικές ανάγκες, ακόμη και τις προσωπικές διαδρομές του καθενός και σε τοπικό επίπεδο. Ζητήματα αιχμής όπως το προσφυγικό, δεν σηκώνουν από κανέναν παρερμηνεία. Υπάρχουν θέσεις του κόμματος, έχουν διατυπωθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Αυτές υπερασπιζόμαστε, αυτές αναδεικνύουμε και πάνω σε αυτές χαράσσουμε τη στρατηγική μας. Οποιοσδήποτε από τα μέλη του κόμματος, που δεν έχει απωλέσει την κομματική του ιδιότητα, θελήσει να φύγει εκτός αυτής της στρατηγικής, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και θα φέρει σε δύσκολη θέση την ηγεσία του κόμματος.

Επιπλέον, υπήρξαν μερικές εύστοχες παρατηρήσεις και χρήσιμες προτάσεις από τους παρευρισκόμενους για το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Παράλληλα, υπήρξαν σχόλια, αλλά και ανησυχία για τον τρόπο χειρισμού που έγινε το τελευταίο διάστημα για το θέμα του προσφυγικού από πλευράς των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων. Ωστόσο ένα είναι βέβαιο: μετά την αντίδραση της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο, που πήρε πανελλήνια διάσταση, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπήρξε ένας καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων, των αυτοδιοικητικών α’ και β’ βαθμού και βουλευτών. Υπήρξαν όροι και όντως γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να προετοιμάσει ένα σχέδιο, πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα είναι ανύπαρκτο.

Επίσης, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά η συνέντευξη του Γ. Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδ. Βουδούρη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, όπου τελικά τίποτα δεν προσέφερε, παρά ευχολόγια. Ο κ. Βουδούρης μέσω μαντινάδων και επευφημιών περί κρητικής φιλοξενίας, προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες ότι η εγκατάσταση προσφύγων σε καταυλισμούς στην Κρήτη δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία καθώς θα γίνει με ποιοτικά και όχι με αριθμητικά κριτήρια. Η πολύμηνη αδράνεια και η ασυνεννοησία των κρατικών υπηρεσιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκάλεσαν εικόνες χάους έξω και μέσα στους καταυλισμούς, με αποτέλεσμα μείωση της τουριστικής κίνησης έως και 80% σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση ως Κρητικοί και ως δημοκράτες πολίτες τονίζουμε, ότι δεν είναι οι πρόσφυγες και η κάλυψη των ανθρωπιστικών τους αναγκών που μας προβληματίζουν.  Είναι η ανυπαρξία σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης και η επιπόλαιη λογική του «βλέπουμε και κάνουμε» που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

FullSizeRender-2

Στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ προήδρευσε ο κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου και συμμετείχαν, επίσης, και οι Πολιτευτές κκ. Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Ρέα Αλεξανδράκη, Ελένη Κτιστάκη, Γιώργος Μπαμιαδάκης, το μέλος της ΠΕ κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, η σύμβουλος του Γραμματέα ΠΕ σε θέματα οργάνωσης της περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Σπινθάκη, οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Δράσης της ΝΔ κκ. Βαγγέλης Καρκανάκης, Λευτέρης Ζερβός, Κώστας Χατζημηνάς,  Γιάννης Παπαδάκης, Νίκος Σακαδάκης, Ελένη Τσαντιράκη, οι Πρόεδροι ΔΗΜΤΟ κκ Ειρήνη Βολιτάκη, Ευάγγελος Πλεύρης, Μανούσος Πουλινάκης, Μανώλης Καραγιωργάκης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Γόρτυνος κ. Νίκος Σχοιναράκης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ηρακλείου και Πολιτευτής κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Δημ. Σύμβουλος και Υπεύθυνη Περιφέρειας Κρήτης της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ με αρμοδιότητα Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, ο Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου και μέλος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ κ. Αντώνης Κουμπενάκης, το μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ και Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Μανώλης Χαιρέτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Καραντινός, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κκ Μηνάς Καπετανάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός, ο Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Μανώλης Σαλούστρος, το μέλος του τομέα Υγείας ΝΔ κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, το μέλος του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ κ. Αντώνης Επιτροπάκης, το μέλος της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων κ Γιώργος Χατζηδάκης, το μέλος της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Δημ. Σύμβουλος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος και πλήθος κόσμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση