HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣDavid Bowie: Στην κυκλοφορία η μουσική της ταινίας «The Man Who Fell to Earth»

David Bowie: Στην κυκλοφορία η μουσική της ταινίας «The Man Who Fell to Earth»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εμβληματικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας «The Man Who Fell to Earth», του 1976, με πρωταγωνιστή τον David Bowie, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με αφορμή την 40ή της επέτειο.

david-bowie-2

Για πρώτη φορά από τότε που βγήκε η ταινία, θα κυκλοφορήσει και το επίσημό της soundtrack που, μεταξύ άλλων, περιέχει τραγούδια των John Phillips (Mamas & the Papas) και Stomu Yamash’ta. Η απόφαση να γίνει τώρα η επίσημη κυκλοφορία του soundtrack οφείλεται «στην πρόσφατη ανακάλυψη χαμένων μαγνητοταινιών», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του David Bowie.

david-bowie-3

Τον ερχόμενο μήνα θα κυκλοφορήσουν δύο cd, ενώ τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει και ένα συλλεκτικό κουτί που θα περιέχει βιβλίο 48 σελίδων, το οποίο θα αφηγείται την ιστορία του συγκεκριμένου soundtrack αλλά και φωτογραφίες από τα γυρίσματα, μια μελέτη του Paolo Hewitt πάνω στην ταινία και τις σημειώσεις του σκηνοθέτη Graeme Clifford.

david-bowie-4

Στην ταινία, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis, ο David Bowie, που έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, παρουσιάζεται σαν εξωγήινος, με το όνομα Thomas Jerome Newtown, που έρχεται στην γη προς αναζήτηση νερού, καθώς ο δικός του πλανήτης υποφέρει από ξηρασία. Σταδιακά, όμως, αφομοιώνει τα ανθρώπινα πάθη. Το αλκοόλ, το σεξ, η απάθεια και άλλα συμπαρασύρουν στον ξεπεσμό τον ίδιο και τους γήινους συνοδοιπόρους του.

Πρόκειται για έναν φόρος τιμής στον David Bowie, που μας υπενθυμίζει την πολυτάλαντη προσωπικότητά του και την πολύπλευρη επιρροή του στην ποπ κουλτούρα.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση