HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠροχωρά η ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco

Προχωρά η ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ήδη δημιουργείται η κρίσιμη εκείνη μάζα που είναι αναγκαία να δημιουργηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου τάχιστα να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης της νήσου Σπιναλόγκας, στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει ωριμάσει και προχωρήσει αρκετά! Υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς του  Υπ. Πολιτισμού, διαμορφώνεται το υλικό για την κατάθεση του σχετικού φακέλου, ενώ το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του φιλόδοξου εν πολλοίς στόχου που έχει τεθεί, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης».

spinaloga unesko

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με αφορμή την συνάντηση που είχε χθες στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δ. Πλευράκη και την πρόεδρο της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής  για την Unesco κ. Μαρία – Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Ο κ. Ζερβός χαρακτήρισε γόνιμη την συζήτηση που αναπτύχθηκε τόσο με τον κ. Πλευράκη – ένα άνθρωπο που έμπρακτα συμπαρίσταται στην προσπάθεια του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco-όπως είπε-, αλλά και με την κ. Τζιτζικώστα, η οποία λόγω της πολύχρονης εμπειρίας της και των σημαντικών διακρίσεων που έχει στο ενεργητικό της, πρότεινε μια σειρά διαδικαστικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/8) στο Οροπέδιο Λασιθίου, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου η κ. Πελαγία Πετράκη, η οποία εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, για την επιτυχή ολοκλήρωση του κοινού για το Λασίθι, στόχου.

Επίσης συμμετείχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό, εν όψει της κατάθεσης του σχετικού φακέλου, προγραμματίζεται μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην νήσο Σπιναλόγκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση