HomeΚΡΗΤΗΧειροπέδες σε 8 άτομα για…. πλαστογραφία

Χειροπέδες σε 8 άτομα για…. πλαστογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό είναι το φαινόμενο μετανάστες που βρίσκονται στην Κρήτη να θέλουν να ταξιδέψουν προς το εξωτερικό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου συνελήφθησαν 8 άτομα, έξι γυναίκες και δύο άνδρες, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με… άλλο όνομα από το αεροδρόμιο Ηρακλείο προς την Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις υπήκοοι Κονγκό (21χρονος, δύο 19χρονοι και 25χρονη), 26χρονος υπήκοος Γουινέας, 22χρονος υπήκοος Ερυθραίας και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν (25χρονος και 22χρονη).

Ειδικότερα, σε έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι συγκεκριμένοι μετανάστες επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και συγκεκριμένα, ο 21χρονος Αρχών Κονγκό, ο 19χρονος Αρχών Βελγίου, η 25χρονη με τον έταιρο Αρχών Γαλλίας και ο 26χρονος Αρχών Ιταλίας,  προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία.

Επιπλέον, ο 22χρονος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ερυθραίας με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας, ενώ ο 25χρονος με την 22χρονη η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιαπωνίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τις Βρυξέλλες Βελγίου.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους, σχηματισθείσες δικογραφίες  οδηγήθηκαν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση