HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ Τζάρεντ Λέτο στο καστ του νέου «Blade Runner»

Ο Τζάρεντ Λέτο στο καστ του νέου «Blade Runner»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 1982, το «Blade Runner» έκανε την εμφάνισή του στους κινηματογράφους και εδραίωσε το όνομα του Ρίντλεϊ Σκοτ, μια τριετία μετά το εμβληματικό «Alien».

Οι περιπέτειες του Ρικ Ντεκάρντ (Χάρισον Φορντ), ενός ντετέκτιβ επικηρυγμένων ανδροειδών, σάρωσαν τον αμφιβληστροειδή και άφησαν παρακαταθήκη ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην (σύγχρονη) ιστορία του κινηματογράφου.

Ήταν ή όχι τελικά και ο ίδιος ένα ανδροειδές που ποτέ δεν έμαθε (ή δεν μάθαμε);

Το 2017, 25 χρόνια μετά, το «Blade Runner» επιστρέφει για να δώσει απαντήσεις.

Ο Ντενί Βιλνέβ, ο σκηνοθέτης του «Prisoners» και του «Sicario: Ο Εκτελεστής» θα αναμετρηθεί με το φιλμικό σύμπαν της αριστουργηματικής δυστροπίας, μία κίνηση που κρίνεται αναμφίβολα ως αρκετά θαρραλέα και τολμηρή, δηλώνοντας πως η ιστορία πηγαίνει μερικές δεκαετίες αργότερα από την τεκνικολόρ διάθεση του 1982.

Ο Χάρισον Φορντ επισκέπτεται ξανά μετά τον Χαν Σόλο που ντύθηκε και πάλι φέτος -και λίγο πριν φορέσει το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς-, άλλον έναν ρόλο που σφράγισε στη κινηματογραφική μας συνείδηση και συνταξιδιώτες του αυτή τη φορά θα είναι ο Ράιαν Γκόσλινγκ, έτοιμος μετά τη φετινή επιτυχία του «Μεγάλου Σορταρίσματος» και η σιδηρά Ρόμπιν Ράιτ του εξαιρετικού «House of Cards», αλλά και ο υποψήφιος για Όσκαρ (για το «Captain Phillips») Μπαρχάντ Αμπντί, που θα τον δούμε και στο «Eye in the Sky» δίπλα στην Έλεν Μίρεν, αλλά και στη νέα ταινία της Μαριάν Σατραπί (Persepolis), με ήρωα έναν φακίρη (με προσωρινό τίτλο «Το Υπέροχο Ταξίδι του Φακίρη»).

https://www.youtube.com/watch?v=4lW0F1sccqk

Ωστόσο, αυτή που φαντάζει παραπάνω από ελπιδοφόρα ανακοίνωση είναι το όνομα του Τζάρεντ Λέτο (Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για το «Dallas Buyers Club») που μετά την -τουλάχιστον καλλιτεχνική- αποτυχία της «Ομάδας Αυτοκτονίας» θα μπει στον φαντασιακό κόσμο των ανδροειδών, έτσι όπως τον έπλασε ο Ρίντλει Σκοτ και έτσι όπως θα τον εμπνευστεί ο Ντενίς Βιλνέβ, σε έναν ρόλο που κρατείται επτασφράγιστο μυστικό.

Τελευταίες προσθήκες είναι αυτές του Ντέιβιν Νταλσμάχιαν (που είχε συνεργαστεί με τον Βιλνέβ στο «Prisoners») και της Χίαμ Αμπάς, πρωταγωνίστριας του «Ντεγρκαντέ» του των Άραμπ και Τάρζαν Νάσερ, που πέρυσι κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά των 21ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Επίσης στο τεχνικό, μα διόλου αμελητέο κομμάτι, ο 13 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Ντίκινς, στη διεύθυνση φωτογραφίας, θα δώσει τα «φώτα» του.

Ο Βιλνέβ για να διασκεδάσει τις προσδοκίες δήλωσε πως δεν μπορεί να απαντήσει πλέον για το αν ο Ντεκάρτ είναι ή δεν είναι ανδροειδές, καθώς τώρα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, αλλά θα ασχοληθεί κατά κόρον με αυτό το μυστήριο στη νέα ταινία, η οποία αρχικά είχε ημερομηνία εξόδου 12 Ιανουαρίου 2018, αλλά τελικά επιστρέφει στις οθόνες στις 6 Οκτωβρίου 2017.

cinemag.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση