HomeΚΟΣΜΟΣSpiegel: Η ΜΙΤ ζητά την υποστήριξη της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Spiegel: Η ΜΙΤ ζητά την υποστήριξη της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT (Istihbarat Teskilati) ζήτησε από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΒΝD) να συμβάλoυν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Γκιουλέν στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογαν προσπαθεί τώρα να κερδίσει τη Γερμανία στη σκληρή τακτική του κατά της κοινότητας Γκιουλέν, όπως αναφέρει το Spiegel σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για σαράντα άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν κοινή αντιμετώπιση. Εν τούτοις, όλες απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθεί υπό παρακολούθηση η κοινότητα Γκιουλέν απο την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση