HomeΚΡΗΤΗΔιασταύρωσαν τα ξίφη τους στην ΠΕΔ Κρήτης… με φόντο το προσφυγικό

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην ΠΕΔ Κρήτης… με φόντο το προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στη Λότζια με τη συμμετοχή των δημάρχων της Κρήτης, βουλευτών και παραγωγικών φορέων του νησιού σχετικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, όπως αποφασίσθηκε μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι στην πολυσυζητημένη σύσκεψη των προηγούμενων ημερών, τους συμμετέχοντες καθόρισε ο κ. Μουζάλας και δεν υπήρξε καμία κατ’ ιδίαν συζήτηση μαζί του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη θα έπρεπε να ήταν παρών ο αρμόδιος υπουργός, τονίζοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει η Κρήτη να αποκτήσει ενεργό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προυποθέσεις.

PED KRHTHS PERIFEREIARXHS

Τη δική του άποψη εξέφρασε και ο βουλευτής Ηρακλείου του κυβερνώντος κόμματος Σωκράτης Βαρδάκης, λέγοντας ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση μετά τη σύσκεψη με τον Μουζάλα, που δε θα έπρεπε, αλλά καλό θα ήταν όλοι μαζί να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό ζήτημα, που απασχολεί τη χώρα μας.

“Ο κ. Μουζάλας τριγυρνάει στην Ελλάδα και ιδρύει καταυλισμούς”. Με αυτήν την φράση περιέγραψε την πολιτική, την οποία ακολουθεί το αρμόδιο υπουργείο στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ δε μπορεί να συμφωνήσει με την Κυβέρνηση, καθώς λειτουργεί χωρίς σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μουζάλας εκπροσωπεί την χειρότερη έκφραση της ανοργανωσιάς, της αυθαιρεσίας και της παρακμής και όποιον αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα εκείνος και τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν ακροδεξιό και φασίστα.

PED KRHTHS PROSFYGES (2)

Την άποψη ότι θα έπρεπε να παρίσταται εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη σημερινή σύσκεψη εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, εκφράζοντας παράλληλα και την έντονη ανησυχία του για τις διαστάσεις, που έχει λάβει το ζήτημα αυτό για τη χώρα μας και το νησί μας.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς επέμεινε στην άποψη του ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έρθουν στην Κρήτη μετανάστες από χώρες του εξωτερικού.

PED KRHTHS PROSFYGES (1)

“Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός” τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός από την Κυβέρνηση, ώστε να μπορούν να ληφθούν και αποφάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση