HomeΣΠΟΡNτιναμί-της ΠΑΟΚ , ΠΑΟ από τα παλιά , το καθήκον του ο Ολυμπιακός .

Nτιναμί-της ΠΑΟΚ , ΠΑΟ από τα παλιά , το καθήκον του ο Ολυμπιακός .

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε Πέμπτη 18/8 διεξήχθησαν τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League. Ήταν οι αναμετρήσεις Ντιναμό Τιφλίδας-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός –Μπρόντμπι και Αρούκα – Ολυμπιακός . Οι τρεις ομάδες μας ήταν όλες φαβορί , η καθεμία στο ποσοστό που της αναλογούσε και το απέδειξαν έμπρακτα μες στο γήπεδο.

Παίρνοντας τα παιχνίδια με χρονολογική σειρά , ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε , όσο σοβαρός χρειάστηκε στην Τιφλίδα , κόντρα στην Ντιναμό και πήρε την νίκη με 3-0 , εξασφαλίζοντας , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου , την παρουσία και φέτος στους ομίλους του Europa League. Τα γκολ του αγώνα για τον δικέφαλο , πέτυχαν , οι Μάτος στο 20ο λεπτό , Κρέσπο στο 70ο λεπτό και Περέιρα στο 83ο λεπτό. Ο Δικέφαλος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα , με την Ντιναμό να δημιουργεί ευκαιρίες και να χάνει την σπουδαιότερή της στο 17ο λεπτό με τον Παπουνασβίλι . Όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αξιοποιήσει την πρώτη καλή δική του με τον Μάτος γράφοντας στο 20 το 1-0 . Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου , η ομάδα του Ιβιτς συνέχισε να μην είναι καλή αλλά το 1-0 παρέμεινε ως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο , που ξεκίνησε με τον Κάνιας στην θέση του Χαρίση , ο ΠΑΟΚ  ήταν σοβαρότερος , έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 50 με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ και 20 λεπτά αργότερα ο Τζαβέλλας με τακουνάκι βρήκε τον Κρέσπο που έκανε το 2-0  κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ αναχαίτισε τις όποιες ευκαιρίες προσπάθησε να κάνει η Ντιναμό και στο 83 ο Περέιρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του δικεφάλου κάνοντας το 3-0 που έμεινε ως το τέλος.

Στην ρεβάνς της Τούμπας , ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν αδύνατο να απειληθεί να χάσει την πρόκριση αλλά θα ήταν καλό να αποδώσει όμορφο ποδόσφαιρο και να συνδυάσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με καλό θέαμα που θα ευχαριστήσει τους οπαδούς του.

Στην Λεωφόρο  , ο Παναθηναϊκός , συνεχίζοντας να φορά το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι , σκόρπισε την Μπρόντμπι με 3-0 , αποκτώντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης .

Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Μπεργκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και στο 82 καθώς και ο Κριστιάν Λεντέσμα στο 54ο λεπτό με πέναλτι.

Όπως και ο ΠΑΟΚ , έτσι και ο ΠΑΟ , ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι , επιτρέποντας στους Δανούς να κάνουν ευκαιρίες που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες  .

Όσο περνούσε η ώρα , ανέβαζε ρυθμούς και το σκληρό παιχνίδι της Μπρόντμπι οδήγησε στην αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κρονέ στο 33 για μαρκάρισμα στον Μέστο.

Μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες , στο 45+2 , από μαγική προωθημένη μπαλιά του Γουακάσο ο Μπεργκ , με απίθανο πλασέ έγραψε το 1-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου γιατί ο επόπτης είδε λανθασμένα οφσάιντ , στο μαγικό συνδυασμό Μέστο-Ιμπάρμπο αμέσως μετά.

Το δεύτερο ημίχρονο , άρχισε με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις για τους Πράσινους , καθώς μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Ιμπάρμπο στην περιοχή , ο τερματοφύλακας των Δανών , Ροενού τον ανέτρεψε , παίρνοντας την κόκκινη κάρτα και αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες . Ο Λεντέσμα ευστόχησε στο πέναλτι στο 54 κάνοντας το υπόλοιπο του αγώνα τυπική διαδικασία.

Ο Αντρέα Στραματσόνι , θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από σήμερα , πέρασε στον αγώνα Λέτο και Βιγιαφάνες . Η Μπρόντμπι ήταν όλη πίσω προσπαθώντας  να αναχαιτίσει τις κατά κύματα επιθέσεις του Παναθηναϊκού.

Και τα κατάφερνε ως το 82 , όταν ο Μπεργκ μετά από πάσα ακριβείας του Λεντέσμα δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0 . Στα υπόλοιπα λεπτά το ενδιαφέρον μονοπώλησε το ντεμπούτο του Ρινάλντι που πήρε την θέση του Μπεργκ και το 3-0 έμεινε ως το τέλος.

Με αυτό το σκορ και τις 2 σημαντικές απουσίες της Μπρόντμπι στην ρεβάνς , ο Παναθηναϊκός απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης. Για να το μετουσιώσει τελικώς σε πρόκριση στην Δανία , θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός στην άμυνά του , ώστε να μην δεχτεί κάποιο γρήγορο γκολ και επιθετικά όπως απόψε και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να σφραγίσει την επιστροφή του στα ευρωπαικά σαλόνια.

Στην Πορτογαλία , ο Ολυμπιακός , στο ντεμπούτο του Πάουλο Μπέντο , έδειξε να ξεπερνάει κάπως τους κλυδωνισμούς από τον αποκλεισμό  από την Χάποελ , νικώντας την Αρούκα με γκολ του Σεμπά στο 27ο λεπτό , αποκτώντας έτσι ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός έκανε στο πρώτο ημίχρονο ότι δεν έκανε ουσιαστικά 180 λεπτά με την Χάποελ . Δημιούργησε φάσεις , είχε τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες με Τσόρι και Ιντέγιε πριν τελικά ο Σεμπά ανοίξει το σκορ στο 27ο λεπτό μετά από προσπάθεια του Καμπιάσο. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί χωρίς αποτέλεσμα αυτήν την φορά την εστία των Πορτογάλων . Τα αμυντικά του κενά όμως έδωσαν δικαίωμα στην Αρούκα να δημιουργήσει ευκαιρίες τις οποίες όμως εξουδετέρωσε ο πολύ καλός απόψε Καπίνο .

Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και αυτό που κρατάει ο Ολυμπιακός απόψε πέραν της νίκης είναι η χρησιμοποίηση του νεαρού Ανδρούτσου καθώς και η πολύ καλή κατάσταση του Καπίνο .

Είναι απίθανο , η Αρούκα να μπορέσει να πετύχει νίκη με 2 γκολ διαφορά στον Πειραιά , όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο για δεύτερο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και για αυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην δεχτεί κάποιο γκολ που θα περιπλέξει τα πράγματα.

Και οι 3 ομάδες μας έδειξαν καλό πρόσωπο απόψε δίνοντας σπουδαίους και αναγκαίους βαθμούς στην Ελλάδα . Είναι 100 % στο χέρι τους να κλειδώσουν και οι 3 την σχεδόν σίγουρη πρόκρισή τους την επόμενη Πέμπτη που θα τους δώσει πέραν του οικονομικού οφέλους και ψυχολογικό αβαντάζ για το πρωτάθλημα που ξεκινά (;) σε λίγες μέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση