HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Μπρόντμπι 3-0

Παναθηναϊκός – Μπρόντμπι 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Μπεργκ να σκοράρει δις και τον Λεντέσμα να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 της Μπρόντμπι που έπαιζε με 9 παίκτες από το 50′ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Δανία.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, θέλοντας να διαφυλάξει ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αμυντικά, κάτι που εν πολλοίς το κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο ματς και χρειάστηκε αρκετά λεπτά προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες τις αναμέτρησης.

Το έργο των «πρασίνων» ωστόσο έγινε αρκετά ευκολότερο από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 33ο λεπτό, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Κρόνε για μαρκάρισμα στον Μέστο.

Από εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να καταφέρει να ανοίξει το σκορ και το πέτυχε με δράστη το συνήθη ύποπτο, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με λόμπα νίκησε τον Ρενόβ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ακόμη ένα γεγονός ήρθε να διευκολύνει το έργο των παικτών του Στραματσόνι κι αυτό ήταν η αποβολή του γκολκίπερ Ρενόβ στο 52′, ο οποίος ανέτρεψε τον Ιμπάρμπο μέσα στην περιοχή.

Πέναλτι και αποβολή λοιπόν για τη Μπρόντμπι που αναγκάστηκε από εκείνο το σημείο και για περίπου 40 λεπτά, να παίξει με εννέα ποδοσφαιριστές. Λίγο αργότερα (54΄) ο Λεντέσμα πέτυχε από τη «βούλα» του πέναλτι το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, κάνοντας το 2-0.

Το γκολ που φαίνεται να δίνει από τώρα την πρόκριση στο «τριφύλλι», πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ στο 82΄. Μετά από νέα εξαιρετική κάθετη πάσα του Λεντέσμα, ο Σουηδός πλάσαρε τον Τόπελ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Οι «πράσινοι» είχαν κι ένα δοκάρι στο ματς με δράστη τον Λεντέσμα στο 76ο λεπτό.

MVP

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν αυτός που με μια εκπληκτική ενέργεια άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κλάση του. Ο Σουηδός απασχολούσε σε κάθε επιθετική ενέργεια τους αντιπάλους αμυντικούς και βοήθησε στο βαθμό που του αναλογούσε για να φτάσει η ομάδα του στην επικράτηση, πετυχαίνοντας και το 3ο γκολ για το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε από την πράσινη 11άδα. Τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά οι παίκτες του Στραματσόνι αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Μπρόντμπι έμεινε νωρίς με παίκτη λιγότερο και αργότερα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με παίκτες λιγότερους και έφτασε σε μια καθαρή νίκη, που του δίνει το απόλυτο προβάδισμα για τον αγώνα ρεβάνς στην Κοπεγχάγη. Οι «πράσινοι» δεν ρίσκαραν σε κανένα σημείο του αγώνα, ούτε και θέλησαν να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους υπεροπτικά από τη στιγμή που αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα, φροντίζοντας να παίξουν τόσο όσο για να πάρουν αυτό που ζητούσαν στο ματς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (58΄ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα, Γουακάσο (73΄ Βιγιαφάνες), Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ (86΄ Ρινάλντι)

Μπρόντμπι: Ρένοβ, Λάρσον, Κρόνε, Ρέκερ, Άλμπρεχτσεν, Νέργκαρντ, Φίρι, Χιουλσάκερ, Μουχτάρ (46΄ Γιούελσγκαρντ), Βίλτσεκ (72΄ Χέρμανσον), Πούκι (52΄ Τόπελ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση