HomeCity GuideΣτέλιος Πετράκης – Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής: Απόψε στο Βραχάσι, σ’ ένα μοναδικό σκηνικό!

Στέλιος Πετράκης – Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής: Απόψε στο Βραχάσι, σ’ ένα μοναδικό σκηνικό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ξεχωριστή συναυλία δίνουν απόψε στο Βραχάσι ο Στέλιος Πετράκης με το Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής,  στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Συναντήσεις – Βραχάσι 2016».

Σ’ ένα μοναδικό σκηνικό, στον περίβολο του παλιού Αρρεναγωγείου -έναν τόπο που ξυπνά μνήμες μιας άλλης εποχής- υπό το φως της Πανσελήνου, θα «παντρευτούν» παραδοσιακά και σύγχρονα κρητικά ακούσματα, με σόλο χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς.

palio_sxoleio

Ο Στέλιος Πετράκης, o Θανάσης Μαυρόκωστας, ο Αντώνης Σταυρακάκης και ο Γιώργος Σταυρακάκης -λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Κουαρτέτου από τη Μαλαισία όπου συμμετείχε σε ένα από τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως- θα συντροφεύσουν το κοινό με ήχους από λύρα, λαούτο, μαντολίνο και μαντούρα.

Ήχους που κάποιες στιγμές θα κορυφωθούν και κάποιες άλλες θα σιγήσουν, δίνοντας άλλοτε την ώθηση και άλλοτε τον «χώρο» στον Θανάση Μαυρόκωστα να προσφέρει επί σκηνής ένα σπάνιο χορευτικό θέαμα, με τη δική του άριστη τεχνική, που συνδυάζει τη δύναμη, τη σβελτάδα και την αυτοσχεδιαστική διάθεση, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία.

quartet

«Η αγάπη και ο θαυμασμός μου για την κρητική μουσική είναι που με οδήγησαν στο να δημιουργήσω το σχήμα» λέει για το Κουαρτέτο ο εμπνευστής και δημιουργός του Στέλιος Πετράκης, ένας από τους πιο χαρισματικούς μουσικούς και συνθέτες της σύγχρονης κρητικής μουσικής και δη αυτής που συνδιαλέγεται με τις «μουσικές του κόσμου».

quartet_afisa

Η συναυλία στο παλιό Αρρεναγωγείο στο Βραχάσι, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 21:00, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχασίου «Ο Αναύλοχος», στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Συναντήσεις», και θα πλαισιωθεί από την έκθεση ζωγραφικής της Rosemarie McGuire «Απόηχοι από το Κεφάλι», με έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις ανασκαφές στο Σίσι (19:30), καθώς και αποσπάσματα από τον ποιητικό λόγο του Μανώλη Γ. Διπλαράκη (20:30).

Διαφήμιση
Διαφήμιση