HomeΚΟΣΜΟΣΘανατική ποινή για τους 36 τζιχαντιστές που εκτέλεσαν 1.700 στρατιώτες

Θανατική ποινή για τους 36 τζιχαντιστές που εκτέλεσαν 1.700 στρατιώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση του Ιράκ αποφάσισε να επιβάλει τη θανατική ποινή στους 36 τζιχαντιστές που αιχμαλωτίστηκαν ως υπεύθυνοι για την εκτέλεση 1.700 στρατιωτών, οι σωροί των οποίων βρέθηκαν σε τεράστιους ομαδικούς τάφους, το 2014.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν εισβάλει στο τρατόπεδο εκπαίδευσης των Ιρακινών στρατιωτών-δοκίμων, τους οποίους οδήγησαν στην έρημο και τους εκτέλεσαν. Ο απαγχονισμός των 36 τζιχαντιστών θα πραγματοποιηθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα.

Οι τζιχαντιστές είχαν διαχωρίσει όσους στρατιώτες δεν ήταν μουσουλμάνοι, καθώς και τους Σουνίτες, τους οποίους και εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι εικόνες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ήταν συγκλονιστικές. Οι στρατιώτες είχαν τοποθετηθεί στα γόνατα, με δεμένα τα χέρια στην πλάτη και το κεφάλι στο χώμα. Οι τζιχαντιστές περνούσαν πάνω από έναν-έναν και τους εκτελούσαν εν ψυχρώ, με μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Όσοι κατάφεραν να διασωθούν, περιγράφουν με τρόμο τις στιγμές που έζησαν. Περίεγραψαν ότι ο τόπος είχε γεμίσει αίματα, ενώ πετούσαν τα πτώματα σε έναν μεγάλο λάκκο που είχαν δημιουργήσει, τον οποίο χρησιμοποίησαν ως ομαδικό τάφο.

Σε επιχείρηση του ιρακινού στρατού, είχαν αιχμαλωτιστεί 50 τζιχαντιστές από το γκρουπ των εκτελεστών, από τους οποίους οι 40 καταδικάστηκαν σε θάνατο και οι 4 εκτελέστηκαν νωρίτερα το 2016.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση