HomeΚΟΣΜΟΣΝεκροί 19 άμαχοι σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Νεκροί 19 άμαχοι σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε δύο συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες στο Χαλέπι, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί από την πρώτη ημέρα τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας.

«Τα πλήγματα αυτά, στόχος των οποίων ήταν οι συνοικίες Σαχούρ και Τάρικ αλ Μπαμπ, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επίσης δεκάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο τομέας του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες και ιδίως οι συνοικίες Σαχούρ και Τάρικ αλ Μπαμπ βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί σήμερα.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 12 αντάρτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που έπληξε μια αυτοκινητοπομπή τους η οποία κατευθυνόταν στο Χαλέπι μέσω της Ραμούσα, ενός προαστίου στα νοτιοδυτικά της πόλης αυτής. Με την κατάληψη της Ραμούσα, στις 6 Αυγούστου, οι αντάρτες κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία των τομέων που ελέγχουν στο Χαλέπι. Ωστόσο ο δρόμος μέσω του οποίου μεταφέρονται εφόδια στους περίπου 250.000 κατοίκους των ανατολικών προαστίων του Χαλεπιού «δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνουν οι επιθέσεις αυτές», εξήγησε ο Ραχμάν.

Το Χαλέπι έχει διαιρεθεί στις συνοικίες των ανταρτών στα ανατολικά και τις φιλοκυβερνητικές συνοικίες στα δυτικά. Και οι δύο πλευρές λαμβάνουν ενισχύσεις το τελευταίο διάστημα ενόψει της επικείμενης μάχης για τον έλεγχο της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση