HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈκθεση προσφορά στον πολιτισμό στην Κασταμονίτσα

Έκθεση προσφορά στον πολιτισμό στην Κασταμονίτσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντυπωσιάζουν τα έργα ζωγραφικής του γιατρού και ζωγράφου Μιχάλη Τσαπάκη που εκτίθενται στην έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιείται με επιτυχία  στην γενέτειρα του στην Κασταμονίτσα σε συνδιοργάνωση του μορφωτικού-εξωραιστικού συλλόγου Κασταμονίτσας και της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου. Φορείς και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τον γιατρό-ζωγράφο στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης στην αίθουσα «Κωστής Μανουσάκης» όπου παρουσιάζονται περισσότερες από 50 εκλεκτές δημιουργίες του. Η έκθεση που είναι μια προσφορά στον πολιτισμό θα είναι επισκέψιμη όλο το Καλοκαίρι όπου παράλληλα με τους ντόπιους θα έχουν την δυνατότητα να την επισκέπτονται οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες που πραγματοποιούν εκδρομές στην περιοχή.

2

«Η Κασταμονίτσα παράγει πολιτισμό και είναι ιδιαίτερη η χαρά αλλά και η συγκίνηση μου για το ενδιαφέρον όλων στην διοργάνωση της έκθεσης στο χωριό μου. Από εδώ ξεκίνησα, εδώ είναι τα όνειρα μου» δήλωσε ο γιατρός-ζωγράφος Μιχάλης Τσαπάκης. Ο ίδιος συνδύασε την ιατρική με την τέχνη και όπως είπε η τέχνη, του δίνει έμπνευση, δύναμη και έχει εκατοντάδες έργα δημιουργήσει στον ελεύθερο χρόνο του. Ο οφθαλμίατρος Μιχάλης Τσαπάκης μυήθηκε από μικρός στην τέχνη από τον θείο του γνωστό και αναγνωρισμένο ζωγράφο-αγιογράφο Δημήτρη Σαριδάκη, δημιουργό χιλιάδων εικόνων σε Αγ. Τίτο, Αγ. Δημήτριο και σε πολλούς άλλους ναούς σε όλη την Κρήτη. «Η αρχή μου ήταν η βυζαντινή τέχνη και συνέχεια η ελεύθερη τέχνη, η νατουραλιστική απεικόνιση» δήλωσε ο κ. Τσαπάκης, ο οποίος και χαρακτηρίζει την έκθεση στο χωριό του ως προσφορά στον πολιτισμό.

3

Από την πλευρά τους τα στελέχη του πολιτιστικού συλλόγου Κασταμονίτσας, ο συγχωριανός τους Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι του χωριού, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον συγχωριανό τους γιατρό-ζωγράφο και μιλούν με θαυμασμό για τα έργα του. Οι ίδιοι παράλληλα εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου για την συνδιοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης-έκθεσης στην Κασταμονίτσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση