HomeΥΓΕΙΑΘέλετε κόρη; Κόψτε το… αλάτι!

Θέλετε κόρη; Κόψτε το… αλάτι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μητέρες που θέλουν κόρη πρέπει να αποφεύγουν το πολύ αλάτι και να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φασόλια και σκληρά τυριά, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία.

Όπως γράφει η εφημερία «Ντέιλι Μέιλ», σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι τα κατάλληλα τρόφιμα σε συνδυασμό με το σεξ τις κατάλληλες μέρες, μπορεί να αποτελέσουν κλειδί για την απόκτηση κόρης!

Όπως λένε, το μυστικό είναι να αποφεύγουν ή έστω να περιορίζουν δραστικά οι γυναίκες την κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε νάτριο (αλάτι) αλλά και όσων περιέχουν κάλιο – όπως οι αντζούγιες, οι ελιές, τομπέικον, το σαλάμι, ο καπνιστός σολομός, οι γαρίδες, το πικάντικο ρύζι, το ροκφόρ, οι πατάτες, τα κάθε είδους επεξεργασμένα κρέατα, τα γλυκίσματα, ακόμα και το ψωμί (μας παρέχει το περίπου 40% του αλατιού που καθημερινά τρώμε!)

Αντιθέτως, πρέπει να δίνουν έμφαση στα τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο είναι το γιαούρτι, τα σκληρά τυριά, ο σολομός σε κονσέρβα, το σπανάκι, το τόφου, τα αμύγδαλα, το αλεύρι βρώμης, το μπρόκολο και τα πορτοκάλια.

Άφθονο μαγνήσιο εξάλλου παρέχουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα σύκα, τα φασόλια, το κρέας, το γάλα και τα φιστίκια.

Οι επιστήμονες συνιστούν επίσης στις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν κόρη τακτικό σεξ – αλλά όχι τις ημέρες αμέσως πριν ή αμέσως μετά την ωορρηξία.

Τα συμπεράσματά τους προέρχονται από πενταετή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 172 εθελόντριες, ηλικίας 23 έως 42 ετών. Όλες οι γυναίκες είχαν αποκτήσει γιους – η μία από αυτές, είχε τέσσερα αγόρια – και ήθελαν το επόμενο παιδί τους να είναι κορίτσι.

Βασισμένοι σε ευρήματα προγενέστερων μελετών, οι ερευνητές του Μάαστριχτ τους είπαν να περιορίσουν δραστικά το αλάτι και να τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα (λ.χ. ένα ποτήρι γάλα και ένα γιαούρτι). Επιπλέον, τους έδωσαν ένα διαιτολόγιο με ψωμί ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα, κρέας, ρύζι και ζυμαρικά.

Οι προγενέστερες μελέτες είχαν γίνει σε γυναίκες που είχαν αποκτήσει γιους και είχαν καταδείξει πως η διατροφή τους αποτελείτο κυρίως από τρόφιμα πλούσια σε αλάτι και μαγνήσιο.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες εγκατέλειψαν την μελέτη στην πορεία του χρόνου, επειδή δεν άντεχαν το τόσο αυστηρό διαιτολόγιο, 21 κατόρθωσαν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος – και οι 16 από αυτές γέννησαν κόρη.

Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 80% και είναι πραγματικά εκπληκτικό, σύμφωνα με τους ερευνητές. Και υποδηλώνει ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες αποκτήσεως κόρης.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση