HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η έκθεση των κρατουμένων των φυλακών στην Πλατεία Ελευθερίας

Συνεχίζεται η έκθεση των κρατουμένων των φυλακών στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, η έκθεση με τις δημιουργίες των κρατουμένων της κλειστής Φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού.

Η έκθεση με τα έργα των κρατουμένων, που θα διαρκέσει έως 22 Αυγούστου, συμπεριλαμβάνει δημιουργίες από πηλό και ξύλο, ψηφιδωτά, σαπούνια κ.α.

Στόχος της είναι η παρουσίαση των επιτευγμάτων των κρατουμένων στην ευρύτερη κοινωνία καθώς και η οικονομική τους ενίσχυση από την πώληση των έργων.

Η τελετή του αγιασμού τελέσθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Ρασούλης, και Πέτρος Ινιωτάκης, ο διευθυντής των κλειστών φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού, Κώστας Μαυραντωνάκης, καθώς και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, μίλησε για μια σημαντική προσπάθεια των κρατουμένων στη φυλακή Αλικαρνασσού, που χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.

«Μια αγορά από τον καθένα μας από τις δημιουργίες των κρατουμένων στην έκθεση, δίνει δυνατότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα, κάποιες από τις πρώτες ανάγκες που έχουν στη φυλακή. Χρειάζεται ενεργοποίηση όλων μας, τη βοήθεια, μια συμβολική αγορά από τον καθένα μας» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, σημείωσε: «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση των ανθρώπων που περνάνε μια προσωπική περιπέτεια, που αναδεικνύει τις δεξιότητές τους και συγχρόνως δείχνει πόσο παραγωγικά μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το χρόνο του».

Ακόμη, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες τους, θα είμαστε κοντά τους και σε κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια που θα κάνουν στο μέλλον. «Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη βελτίωση των συνθηκών που ζουν αυτοί οι άνθρωποι» κατέληξε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση