HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑPokémon GO: Η τρέλα κρύβει και κινδύνους

Pokémon GO: Η τρέλα κρύβει και κινδύνους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Pokémon GO είναι η νέα τρέλα όλου του πλανήτη.

Αυτό το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που μπορούμε να κατεβάσουμε στα κινητά μας, έχει δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στον κόσμο που μπαίνουμε για να κυνηγήσουμε Pokemon με τη βοήθεια της κάμερας και του GPS.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι παίκτες ξεχύνονται λοιπόν για να μαζέψουν αυτά τα συμπαθητικά πλασματάκια που δημιούργησε ο Σατόσι Τατζίρι για το Game Boy της Nintendo, το 1995.

«Περπατάς, κοιτάζοντας το smartphone σου όλη την ώρα. Πρέπει να προσέχεις, όταν διασχίζεις τους δρόμους.

Έπιασα τον εαυτό μου μια – δύο φορές να περνάω, χωρίς να προσέχω» δήλωσε ο Ντένις Πέτζολντ, ενώ ο φίλος του Φάμπιο Μπάκχαους συμπληρώνει:

«Και μετά βρίσκεσαι ξαφνικά ακίνητος στη μέση του δρόμου. Είναι πραγματικά επικίνδυνο, οφείλω να το ομολογήσω, όταν περπατάς και κοιτάς μόνο το κινητό σου και βλέπεις μόνο Πόκεμον να εμφανίζονται στο χάρτη και προσπαθείς να τα πιάσεις».

Ο Δρ. Δημήτρης Τσιβρίκος ψυχολόγος εξειδικευμένος σε θέματα επιχειρήσεων και καταναλωτή στο University College London εξηγεί πώς η επαυξημένη πραγματικότητα είναι ελκυστική για πολύ κόσμο, αλλά δεν επιτρέπει στους χρήστες της να κρυφτούν πίσω από άβαταρ, ή ψεύτικα προφίλ όπως συμβαίνει στα συμβατικά παιχνίδια:

«Με την επαυξημένη πραγματικότητα, έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους παίκτες. Άρα χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα νέο χαρακτήρα, μια νέα προσωπικότητα, όσον αφορά το πώς εμφανίζεσαι.

Αυτή η νέα προοπτική μπορεί να γίνει απειλή για κάποια άτομα, που έχουν ήδη ένα προφίλ, στα social media».

Υπάρχει όμως άλλη μια αρνητική πλευρά του παιχνιδιού, που έχει να κάνει με ατυχήματα που έχουν γίνει, από την υπερβολική προσκόλληση των χρηστών στην οθόνη των κινητών τους.

Κάποιοι παίκτες έχουν πέσει θύμα κλοπής, τους έχει χτυπήσει αυτοκίνητο ή είχαν άλλους μικροτραυματισμούς.

euronews.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση