HomeΚΟΣΜΟΣΕκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική ενίσχυση καταγράφει η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αγγίζοντας επίπεδα ζενίθ για τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η αποδοχή και του αρχηγού του εθνικιστικού MHP, μικρή αύξηση στα ποσοστά των αρχηγών του κεμαλικού CHP και του φιλοκουρδικού HDP.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metropoll που διενεγήθηκε μεταξύ 28ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου, η αποδοχή του τούρκου προέδρου έχει σκαρφαλώσει στο 68%.

Αυτό συνιστά αύξηση 21 μονάδων σε σύγκριση με την τελευταία έρευνα της εταιρείας, πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, η αποδοχή του οποίου εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 18 μονάδες στο 58%.

Όσον αφορά τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, περισσότερο κερδισμένος βγαίνει ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί του εθνικιστικού MHP, η δημοτικότητα του οποίου εμφανίζεται στο 40% -διπλάσια δηλαδή από ό,τι προηγουμένως, με ενίσχυση 23 μονάδων.

Αντιθέτως, συγκριτικά ανεπαίσθητη είναι η ενίσχυση του αρχηγού του δεύτερου κόμματος, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του κεμαλικού CHP, ο οποίος εμφανίζεται κατά μόλις δύο μονάδες υψηλότερα στο 26%.

Τέτοια είναι η εικόνα και για τον αρχηγό του φιλοκουρδικού HDP, Σελαχετίν Ντεμιρτάς, που βρίσκεται στο 15%, ενισχυμένος επίσης κατά δύο μονάδες.

H έρευνα έγινε σε δείγμα 1.275 ερωτηθέντων, όπως ανέφερε σε σειρά αναρτήσεών της στο Twitter η εταιρεία, χωρίς να δίνεται περιθώριο σφάλματος.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση