HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚατρούγκαλος: Δεν θα γίνουν περικοπές

Κατρούγκαλος: Δεν θα γίνουν περικοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε  δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για νέες μειώσεις σε συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις.

Αφορμή ήταν η εφαρμογή σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο και τις σχετικές εγκυκλίους της παρακράτησης υπέρ Υγείας ύψους 6% η οποία θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας γίνεται λόγος για «Νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας» και τονίζεται ότι «παρά τη γκαιμπελική προσπάθεια να γίνει το άσπρο-μαύρο, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι καμία περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε αύξηση, όχι σε μείωση».

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπεραμύνθηκε της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης λέγοντας ότι το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ισονομία και διερωτήθηκε «αν είναι δίκαιο όσοι λαμβάνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα οι πολυδικαιούχοι δεν κατέβαλαν εισφορά για το σύνολο του εισοδήματός τους, αλλά μόνο για μία σύνταξη».

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι με τις κινήσεις της κυβέρνησης προστατεύεται το 80% των συνταξιούχων, που έχει τα χαμηλότερα εισοδήματα.
kerdos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση