HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣχέδια για υποθαλάσσιο Hyperloop που θα υποστηρίζει λιμάνια νέας γενιάς

Σχέδια για υποθαλάσσιο Hyperloop που θα υποστηρίζει λιμάνια νέας γενιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Hyperloop One, startup με έδρα στο Λος Άντζελες που αναπτύσσει τεχνολογία για το φουτουριστικό σύστημα μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων Hyperloop, ενδιαφέρεται να κατασκευάσει (και) ένα Hyperloop που μπορεί να ταξιδεύει υποθαλασσίως.

Ο Πίτερ Διαμαντής, μέλος του συμβουλίου της Hyperloop One και διευθύνων σύμβουλος του X-Prize Foundation, είπε στο Business Insider πως η εταιρεία επιδιώκει τη χρήση του για τη μεταφορά φορτίων σε λιμένες σε απόσταση χιλιομέτρων από τις ακτές.

«Μιλάμε με πολλές λιμενικές αρχές ανά τον κόσμο για επανασχεδιασμό των λιμανιών τους έχοντας αυτό κατά νου» είπε.

Η πρόταση της Hyperloop One είναι η μετακίνηση των λιμανιών στη θάλασσα, σε απόσταση 16 χλμ από την ακτή, με τα πλοία να δένουν σε εγκαταστάσεις που θα παραπέμπουν σε γιγάντιες πλατφόρμες πετρελαίου, όπου και θα φορτώνουν/ξεφορτώνουν.

Αυτά με τη σειρά τους θα αποστέλλονται από και προς την ξηρά με Hyperloop, που θα μεταφέρει τα κοντέινερ.

Η μεταφορά των λιμανιών στη θάλασσα θα απελευθέρωνε τις ακτές, ανοίγοντας τον δρόμο για την άνθηση της αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή.

Τα σχέδια για το Hyperloop εκ των πραγμάτων περιλαμβάνουν μεγάλους αεροστεγείς σωλήνες – τούνελ, όπου θα κινείται το μέσον, οπότε θα μπορούσε να λειτουργήσει και κάτω από την επιφάνεια του νερού, βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των ναυτιλιακών γραμμών, όπως σημειώνει ο ίδιος.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, έχουν γίνει και συζητήσεις για τη μεταφορά επιβατών.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση