HomeΣΠΟΡΚωπηλασία: Στον τελικό οι Νικολαΐδου, Ασουμανάκη!

Κωπηλασία: Στον τελικό οι Νικολαΐδου, Ασουμανάκη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον προκριματικό του διπλού σκιφ ήταν τρίτες, πληρώνοντας ένα στιγμιαίο λάθος που τους έβγαλε εκτός ρυθμού στα μισά της κούρσας… Ήξεραν βέβαια ότι σε εκείνο τον αγώνα δεν θα είχαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σήμερα όμως οι Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη με μία καταπληκτική εμφάνιση πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό κατακτώντας την πρώτη θέση στον ημιτελικό

Το ελληνικό πλήρωμα με χρόνο 6.51.99 άφησε στη δεύτερη θέση τις Λιθουανές Βισταρτάιτε, Βαλκιουκάιτε με 6.52.46 και τρίτες τις Αμερικανίδες Ο’ Λίρι, Τόμεκ 6.52.92, δείχνοντας απίστευτη σταθερότητα από την αρχή.

Αγωνιζόμενες στην 5η διαδρομή Κατερίνα και Σοφία ξεκίνησαν πολύ δυνατά έχοντας σταθερά τη 2η θέση πίσω από το πλήρωμα της Λιθουανίας και διατηρώντας τη συγκεκριμένη θέση μέχρι τα 1.500 μέτρα.

Κι ενώ πιο πίσω γινόταν μεγάλη μάχη μεταξύ Γερμανίας, Νέας Ζηλανδίας και ΗΠΑ για την 3η θέση, το ελληνικό πλήρωμα στην τελική ευθεία έκανε την αντεπίθεση του, καταφέρνοντας να περάσει στην πρώτη θέση περίπου 100 μέτρα τον τερματισμό, με τα δύο κορίτσια να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους αυτή την επιτυχία.

Από την άλλη ημιτελική σειρά προκρίθηκαν Πολωνία, Μ. Βρετανία και Γαλλία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση