HomeΚΟΣΜΟΣΣόιμπλε: Να αναβαθμιστεί η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στα κράτη μέλη της ΕΕ

Σόιμπλε: Να αναβαθμιστεί η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στα κράτη μέλη της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας αξιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο πλαίσιο αυτό προτείνει τη συγκρότηση ειδικών μονάδων στα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συζήτησε το θέμα με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

» Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να δράσει πιο αποτελεσματικά κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος», γράφει η Handelsblatt.

«Στο πλαίσιο αυτό Σόιμπλε και Σαπέν τόνισαν την ανάγκη κάθε χώρα μέλος της ΕΕ επομένως να συγκροτήσει μια κεντρική υπηρεσία για να εντοπίζει ύποπτες οικονομικές συναλλαγές», προσθέτει.

Η υπηρεσία αυτή θα ονομάζεται Μονάδα Χρηματοπιστωτικών Πληροφοριών και στόχος της θα είναι η συλλογή αναφορών για το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, γράφει η Handelsblatt.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση