HomeΣΠΟΡΚλήρωση Europa League , στα μαλακά οι ομάδες μας , υποχρέωση η πρόκριση.

Κλήρωση Europa League , στα μαλακά οι ομάδες μας , υποχρέωση η πρόκριση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Παρασκευή 5/8 πραγματοποιήθηκε  η κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League , με την συμμετοχή των 3 ελληνικών ομάδων που προκρίθηκαν από τους  αγώνες του προχθεσινού διήμερου στην διοργάνωση , δηλαδή του Παναθηναϊκού , του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός, θα κληθεί να αντιμετωπίσει άλλη μια σκανδιναβική ομάδα μετά την ΑΙΚ . Αυτήν την φορά , αντίπαλος του και τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους , είναι η δανέζικη Μπρόντμπι .

Ομάδα που σίγουρα δεν τρομάζει , αλλά σίγουρα θα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους Πράσινους και αυτό το γεγονός πρέπει να κάνει τον ΠΑΟ να είναι πολύ προσεκτικός  .  Σταρ της ομάδας είναι ο αρχηγός της Κάλενμπεργκ και ο Φινλανδός επιθετικός Πούκι .

Ο ΠΑΟ , θα μπορούσε σίγουρα να κληρωθεί και με ευκολότερο αντίπαλο , αλλά οι Δανοί δεν πρέπει να τον τρομάζουν καθώς αν δείξει στις 2 αναμετρήσεις μεταξύ τους , το πρόσωπο που έδειξε κόντρα στην ΑΙΚ θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Η Μπρόντμπι , όπως φάνηκε και στις περσινές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ , όπου αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 6-1 , δεν είναι όσο δυνατή όσο παλιότερα , αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για τον ΠΑΟΚ , όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Τιφλίδας. Πρόκειται για μια ομάδα που δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση , έχει όμως ήδη στο ενεργητικό της μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και επιπλέον πάντα ένα ταξίδι στην Γεωργία μπορεί να δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες.

Ο ΠΑΟΚ , των αναμετρήσεων με τον Αγιαξ , λογικά δεν  θα έχει κανένα πρόβλημα στο να εξασφαλίσει την πρόκριση . Όμως, θα πρέπει να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από τους Ολλανδούς και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του , έτσι ώστε να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Και για τον Ολυμπιακό , η κλήρωση ήταν αρκετά βατή . Αντίπαλος των Ερυθρολεύκων , η πορτογαλική Αρούκα. Μια ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη , χάρη στην 5η θέση που εξασφάλισε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα την προηγούμενη χρονιά.

Στο ρόστερ της , υπάρχουν 3 παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα , ο Σέμα Βελάσκεζ  με πέρασμα από τον Παναθηναϊκό , ο Ράφαελ Μπρακάλι , πρώην τερματοφύλακας  του Παναιτωλικού και ο Ζεκίνια που έχει αγωνιστεί στην ΑΕΛ.

Ακόμα ξεχωρίζει ο Αγκολέζος επιθετικός Ματέους. Πρόκειται για μια άπειρη ομάδα , που θεωρητικά απέχει πολύ ποιοτικά από τον Ολυμπιακό. Όμως η ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΣΦΠ , αυτήν την περίοδο με σχεδόν βέβαιη την δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα σε 2 μήνες  και στο παθητικό του ήδη έναν οδυνηρό αποκλεισμό , αλλάζει τους συσχετισμούς.

Ο Ολυμπιακός , πρέπει να παρουσιαστεί  , σοβαρός , ενισχυμένος και με συνοχή που είναι άγνωστο πως θα βρεθεί , για να εξασφαλίσει μια πρόκριση που μοιάζει υποχρεωτική.

Μετά και τον χθεσινό αποκλεισμό της ΑΕΚ και του ΠΑΣ , η Ελλάδα κινδινεύει να μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία της Ουέφα , με ό,τι συνεπάγεται αυτό  . Έτσι οι 3 μας ομάδες οφείλουν να παρουσιαστούν σοβαρές και να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους ομίλους .

Για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό , τα πράγματα μοιάζουν ευκολότερα και αρκεί το να είναι σοβαροί και να ξεχάσουν τι συνέβη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον Παναθηναϊκό , τα πράγματα είναι κάπως δυσκολότερα , αλλά όχι σε επίπεδο που μπορεί να τον τρομάξουν εφόσον παρουσιαστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος όπως έχει πράξει ως τώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση