HomeΣΠΟΡΠΑΟ για ομίλους , ΠΑΣ για άλλα , κρίμα για την ΑΕΚ.

ΠΑΟ για ομίλους , ΠΑΣ για άλλα , κρίμα για την ΑΕΚ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε 4/8 , διεξήχθησαν οι επαναληπτικοί αγώνες των ελληνικών ομάδων για τα προκριματικά του Europa League . Πρόκειται για τις αναμετρήσεις ΑΙΚ-Παναθηναϊκός , ΠΑΣ Γιάννινα-Άλκμααρ και ΑΕΚ- Σεντ Ετιέν.

Το πρόσημο για την Ελλάδα δεν ήταν θετικό με μια πρόκριση και 2 αποκλεισμούς , αλλά το έργο του ΠΑΣ και της ΑΕΚ ήταν εξαρχής δύσκολο.

Αρχικά στην Σουηδία , ο Παναθηναϊκός  , σφράγισε την πρόκριση , πετυχαίνοντας και δεύτερη  νίκη κόντρα στην ΑΙΚ με 2-0 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Ιμπάρμπο στο 46 και ο Μπεργκ στο 73 .

Στο πρώτο ημίχρονο , η ομάδα του Στραματσόνι κράτησε στάση αναμονής , δίνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντιπάλους τους , όμως η άμυνά τους , τους επέτρεψε να μην απειληθούν και έτσι το σκορ του ημιχρόνου ήταν 0-0.

Όλα έβαιναν καλώς για τον ΠΑΟ και έγιναν ακόμα καλύτερη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου , καθώς ο Ιμπάρμπο σκόραρε στην πρώτη φάση ,κάνοντας το 1-0 και  κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Οι Πράσινοι στην συνέχεια ανταπεξήλθαν με επιτυχία την όποια πίεση προσπάθησαν να ασκήσουν οι Σουηδοί και σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Μπεργκ μετά από πάσα του Γουακάσο έκανε το 2-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά και έτσι ο ΠΑΟ πέτυχε μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει στα πλέι οφ του Europa League , δίνοντας παράλληλα αναγκαίους βαθμούς στην Ελλάδα.

Στο Περιστέρι  , ο ΠΑΣ αν και το προσπάθησε , υποτάχθηκε τελικά στην ανωτερότητα της Άλκμααρ και αποκλείστηκε και με δεύτερη ήττα , αυτήν την φορά με 1-2. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Κόντε στο 9 , ο Σόουζα στο 29ο λεπτό και ο Λούκασεν στο 36ο λεπτό .

Οι Γιαννιώτες μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι και έκαναν 3 φάσεις μέσα σε δέκα λεπτά, μία από τις οποίες οδήγησε στο 1-0 , ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Όμως , οι πιο έμπειροι Ολλανδοί , εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του ΠΑΣ και γύρισαν το παιχνίδι πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη , ήθελε πλέον 3 γκολ για να πάρει την πρόκριση κάτι που ήταν ακατόρθωτο εξαρχής , οι Ολλανδοί είχαν χαλαρώσει και έτσι το 1-2 έμεινε ως το τέλος του αγώνα δίνοντας την πρόκριση στην Άλκμααρ.

Στο ΟΑΚΑ , τέλος , η ΑΕΚ , πληρώνοντας την ατολμία της , έχασε με 0-1 από την όχι ανώτερη της και απόψε , Σεντ Ετιέν , μένοντας εκτός συνέχειας Europa League. Η ΑΕΚ , στο πρώτο 20λεπτο , κράτησε μακριά από την περιοχή της τους Γάλλους , κάνοντας παράλληλα φάσεις όποτε της δινόταν η ευκαιρία .

Όμως μια κακή στιγμή στο 22ο λεπτό , έδωσε την ευκαιρία στον Μπέριτς να σκοράρει από κοντά , δίνοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους Στεφανουά. Στην συνέχεια του ημιχρόνου , οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία , αλλά δεν άλλαξε κάτι και έτσι έμεινε το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο , η ΑΕΚ είχε μια ανούσια πρωτοβουλία , που δεν μετουσιώθηκε ουσιαστικά σε απειλή για την εστία της Σεντ Ετιέν και έτσι έμεινε το 0-1 δίνοντας την πρόκριση στους Γάλλους.

Κάνοντας ταμείο για την παρουσία των τριών ομάδων , ο ΠΑΣ , αρχικά , μόνο ευχαριστημένος πρέπει να αισθάνεται από την πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία , καθώς μετρά ήδη μια πρόκριση και επιπλέον κοίταξε στα μάτια και στα δύο παιχνίδια μια πολύ πιο έμπειρη ομάδα όπως η Άλκμααρ.

Η ΑΕΚ , αισθάνεται αδικημένη , τόσο από την κλήρωση που την έφερε αντιμέτωπη , με μια πιο ποιοτική ομάδα αλλά και από την έκβαση των 2 αναμετρήσεων που την έφεραν εκτός συνέχειας χωρίς να έχει χειρότερη απόδοση από την αντίπαλό της.

Ο Παναθηναϊκός τέλος , έκανε το χρέος του απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα , έδειξε να ξαναφορά το ευρωπαϊκό του κουστούμι και περιμένει αύριο μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ , μια καλή κλήρωση για να βάλει πλώρη για τους ομίλους του Europa League.

Διαφήμιση
Διαφήμιση