HomeΚΟΣΜΟΣΝιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ ετοιμάζει γενοκτονία για τους χριστιανούς

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ ετοιμάζει γενοκτονία για τους χριστιανούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εξαφάνιση όλων των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Νιγηρίας, αλλά και στις άλλες χώρες που δρα η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, η οποία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο νέος αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να έχει καταρτίσει σχέδιο γενικής επίθεσης εναντίον των χριστιανών στη Νιγηρία, μέχρι εξάλειψής τους από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχεδιασμός για επιθέσεις σε χωριά που έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό και σε χριστιανικές εκκλησίες σε όλη την επικράτεια της χώρας. Σκοπός τους είναι να κάψουν, να σκοτώσουν και να ξεριζώσουν κάθε τι χριστιανικό στη Νιγηρία.

Η νέα τακτική που θα ακολουθήσουν είναι η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε χριστιανικές εκκλησίες, σκοτώνοντας μαζικά τους πιστούς. Οι επιθέσεις σε μουσουλμανικούς ναούς και σε αγορές δεν βρίσκουν σύμφωνο το νέο ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, καθώς τα θύματα ήταν πολλοί μουσουλμάνοι.

Ο Αλ Μπαρναβί παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα του Ισλαμικού Κράτους, Al Nabaa, λέγοντας πως «προσπαθούν να εκχριστιανίσουν την κοινωνία μας, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Εμφανίζονται ως απεσταλμένοι του θεού και δίνουν τροφή, νερό και ρούχα στα παιδιά μας. Μετά, τα βαφτίζουν χριστιανούς, καθώς αυτός είναι ο σκοπός τους εξ αρχής».

Ο νέος αρχηγός της οργάνωσης είπε επίσης ότι θα γίνονται επιδρομές σε όλα τα μέρη και όσοι είναι χριστιανοί θα εκτελούνται. «Η οργάνωση θα ξαναβρεί την αίγλη της», τόνισε ο Αλ Μπαρναβί στη συνέντευξή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση