HomeΚΡΗΤΗΟ Τέρενς Κουίκ στο Δήμο Πλατανιά με φόντο… το αεροδρόμιο του Μάλεμε

Ο Τέρενς Κουίκ στο Δήμο Πλατανιά με φόντο… το αεροδρόμιο του Μάλεμε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση είχε σήμερα  ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, κ. Τέρενς Κουίκ στο Δημαρχείο στο Γεράνι.

Ο κ. Μαλανδράκης, στη διάρκεια της συνάντησης, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα του Αεροδρομίου του Μάλεμε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Δήμου για την παραχώρηση ενός ικανού χώρου,προκειμένου να φιλοξενήσει ένα ιστορικό μνημείο που θα αναφέρετε στη Μάχη της Κρήτης, για το δε υπόλοιπο τμήμα του Αεροδρομίου ,για την όποια ανάδειξη και αξιοποίηση του θα πρέπει να είναι συμβατή με το υφιστάμενο ΣΧΟΟΑΠ και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος να έχει τον αποφασιστικό-κυρίαρχο ρόλο.

20160804_135225 1

Επίσης ο Δήμαρχος έκανε αναφορά για τα θέματα της παραχώρησης της χρήσης των παραλιών και την αναγκαιότητα της αλλαγής του Νομοθετικού πλαισίου σε μεγαλύτερο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν όπως, παλιός αιγιαλός κλπ.

Τέλος έγινε αναφορά και σε άλλα θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου καθώς και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, μέσα από τις δυσλειτουργίες του γενικότερου νομοθετικού πλαισίου στην καθημερινότητα των Δήμων.

Ο Υφυπουργός κ.Τέρενς Κουίκ, σε απάντηση του για τα ανωτέρω είπε ότι συμμερίζεται σε γενικές γραμμές τις θέσεις του Δήμου για το Αεροδρόμιο του Μάλεμε, επίσης συμφώνησε για την αναγκαιότητα ενός σταθερού και μόνιμου πλαισίου, σχετικά με την παραχώρηση των παραλιών , ζητώντας από το Δήμαρχο να του αποστείλει τη σχετική πρόταση που έχει ήδη καταθέσει προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Τελειώνοντας ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με προτάσεις και επιχειρήματα , που παρέθεσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης, Κων/νος Μπεμπλιδάκης και Νικόλαος Δασκαλάκης, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Εμμανουήλ Ντουντουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση