HomeΚΡΗΤΗΤην Κυριακή η εκδήλωση μνήμης στους εκτελεσθέντες της Γέργερης και της Νυβρίτου

Την Κυριακή η εκδήλωση μνήμης στους εκτελεσθέντες της Γέργερης και της Νυβρίτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα τελεστεί, στη Γέργερη, το καθιερωμένο μνημόσυνο των 25 κατοίκων της Γέργερης και της Νυβρίτου που εκτελέσθηκαν στις 14 Αυγούστου 1944 από τους Γερμανούς, καθώς και όλων των κατοίκων του Δήμου που φονεύθηκαν ή εκτελέσθηκαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Η εκδήλωση μνήμης θα γίνει στο εξωκλήσι της Γέργερης “Παναγία Χανουτιά”, τόπος εκτέλεσης των 25 κατοίκων της περιοχής μας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία και θα  ακολουθήσει το τελετουργικό της ημέρας στο μνημείο των πεσόντων με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο των νεκρών, την κατάθεση στεφάνων και την εκφώνηση της ομιλίας.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει πομπή με τη σημαία και τα πορτρέτα των εκτελεσθέντων από το τόπο κράτησης έως τον τόπο εκτέλεσης τους και κατά μήκος της ίδιας πορείας, θα πραγματοποιηθεί η ποδηλατοδρομία μικρών παιδιών. Τέλος, θα προσφερθεί καφές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο χώρο του μνημοσύνου.

Με αίσθηση του χρέους απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι, σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση