HomeΚΡΗΤΗ«Απόβαση» ελεγκτών στην Χρυσή – Βεβαίωσαν δεκάδες παραβάσεις

«Απόβαση» ελεγκτών στην Χρυσή – Βεβαίωσαν δεκάδες παραβάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιχείρηση «αρετή» πραγματοποίησε προχθές στη Χρυσή πολυμελής ομάδα δασοφυλάκων, κατόπιν εντολής του Διευθυντή Δασών Λασιθίου Μανόλη Συλλιγάρδου.

Οι 14 δασικοί υπάλληλοι που αποβιβάστηκαν στο νησί  «επιστρατεύτηκαν» απ’ όλα τα δασικά κλιμάκια του Νομού Λασιθίου και ως ανακριτικά όργανα πραγματοποίησαν ελέγχους και βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις και παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας της Χρυσής, ο οποίος πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρει το anatolh.com, το κλιμάκιο μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί με πλοιάριο που διενεργεί δρομολόγια προς Χρυσή, έχοντας εντολή να ελέγξουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί, βεβαιώνοντας τις παραβάσεις που θα υποπέσουν στην αντίληψή τους και παράλληλα να ενημερώσουν όσους συναντήσουν εκεί για το νέο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει πλέον στο νησί.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Δασών μετά το πέρας της επιχείρησης, εντοπίστηκαν συνολικά 45 σκηνές από επισκέπτες που είχαν κατασκηνώσει, κατά των οποίων θα υποβληθούν μηνύσεις κατ’ αγνώστων, με στόχο να σταλεί κατ’ αρχήν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το νησί ελέγχεται και ότι όλοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί. Μηνύσεις θα υποβληθούν επίσης κατά του εκμεταλλευτή της καντίνας  για την κατασκευή παραπήγματος 15 τ.μ. σε χώρο που υπερβαίνει την επιφάνεια την οποία ενοικίασε από την Κτηματική Υπηρεσία για να λειτουργεί την καντίνα, αλλά και, όπως είχε διαπιστωθεί σε προηγούμενο έλεγχο, για τη χρήση νερού από δημόσιο πηγάδι, για τη λειτουργία «ντουζ» στην παραλία, με χρέωση (2 ευρώ τα 40’’ και 1 ευρώ τα 20’’). Σημειώνεται ότι το νερό του συγκεκριμένου πηγαδιού χρησιμοποιεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας για να βάζει νερό στις ποτίστρες προκειμένου να βοηθήσει την επιβίωση της άγριας πανίδας του νησιού (λαγούς, πέρδικες κ.α.).

Μήνυση, όπως είπε ο Δασάρχης, θα υποβληθεί διαδικαστικά και κατά του Δήμου Ιεράπετρας, ως εμπλεκόμενου στο ζήτημα της παράνομης κατάληψης και χρήσης έκτασης για την αποθήκευση ποσοτήτων νερού, αναψυκτικών κλπ. εφοδίων για την καντίνα. Ο κ. Συλλιγάρδος διευκρίνισε ότι για την χρήση του επιπλέον αυτού χώρου από την καντίνα, εφόσον κριθεί αναγκαία για την λειτουργία της, μπορεί να ζητηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία η νόμιμη παραχώρησή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση