HomeLife & StyleΟ Βέλγος σχεδιαστής Ραφ Σάιμονς στο τιμόνι του Calvin Klein

Ο Βέλγος σχεδιαστής Ραφ Σάιμονς στο τιμόνι του Calvin Klein

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Calvin Klein, Inc. ανακοίνωσε τον διορισμό του Βέλγου σχεδιαστή Ραφ Σάιμονς (Raf Simons) στη θέση του επικεφαλής Creative Officer της πασίγνωστης εταιρείας.

Ο Σάιμονς θα έχει την ευθύνη να οδηγήσει τη δημιουργική στρατηγική του Calvin Klein στο παγκόσμιο επίπεδο και σε όλα τα τμήματα του οίκου.

Στο πλαίσιο του ρόλου του ο Σάιμονς θα επιβλέπει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού, του παγκόσμιου μάρκετινγκ και της επικοινωνιακής στρατηγικής της εταιρείας, ενώ οι πρώτες του συλλογές «θα κάνουν το ντεμπούτο τους το Φθινόπωρο του 2017».

Ο διορισμός του 48χρονου σχεδιαστή που έχει εκπλήξει με την ταχεία άνοδο του, σηματοδοτεί την εφαρμογή της νέας παγκόσμιας δημιουργικής στρατηγικής του Calvin Klein, όπως αυτή ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2016 και στοχεύει στην ενοποίηση όλων των διαφορετικών εταιρειών της μάρκας Calvin Klein κάτω από ένα δημιουργικό όραμα.

Η στρατηγική έρχεται ως μέρος μιας παγκόσμιας εξέλιξης της μάρκας Calvin Klein, η οποία ξεκίνησε με την επανάκτηση των επιχειρήσεων εσώρουχα και των Calvin Klein Jeans το 2013.

Η Calvin Klein στοχεύει στο να αυξηθεί ο τζίρος στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής και η νέα ηγεσία επιθυμεί να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά και να ανοίξει το δρόμο για τη μελλοντική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της.

Ο 48χρονος Ραφ Σάιμονς γεννήθηκε το 1968 στην πόλη Neerpelt του Βελγίου από έναν νυχτοφύλακα του στρατού και μια καθαρίστρια.

Ξεκίνησε αρχικά ως σχεδιαστής επίπλων, αλλά σύντομα τον κέρδισε ο χώρος της δημιουργίας ρούχων και το 1995 παρουσίασε την πρώτη του ανδρική συλλογή, εντυπωσιάζοντας με το streetwise λουκ της.

Το 2012 ήρθε η παγκόσμια καταξίωση του αναλαμβάνοντας τη θέση του creative director στον κορυφαίο γαλλικό οίκο μόδας Christian Dior, από οπού και αποχώρησε το 2015.

Γνωστός για τις μίξεις διαφορετικών στοιχείων από αντιθετικές κουλτούρες στα ρούχα του, ο Σάιμονς συνδύαζε το αγγλικό schoolboy στυλ με το new wave punk και το σκληροπυρηνικό στυλ της techno μουσικής, με τις κουκούλες των εφήβων της πόλης.

Μια από τις συλλογές του που τον εκτίναξαν στο διεθνές στερέωμα της μόδας, με τους φασιονίστας να μιλάνε για ένα μεγάλο ταλέντο, ήταν η παρουσίαση του το 2002, για την περίοδο  Άνοιξη/Καλοκαίρι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση