HomeΚΟΣΜΟΣΗ απίστευτη ιστορία του Τούρκου που αυτοκτόνησε για να μην πυροβολήσει πολίτες

Η απίστευτη ιστορία του Τούρκου που αυτοκτόνησε για να μην πυροβολήσει πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ιστορία που προκαλεί σοκ και καθιστά ήρωα τον πρωταγωνιστή της, είδε το φως της δημοσιότητας, 15 ημέρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. Πρόκειται για έναν λοχία, ο οποίος προτίμησε να στρέψει το όπλο εναντίον του ευαυτού του, παρά να ακολουθήσει τις εντολές του ανωτέρου του να πυροβολήσει απλούς πολίτες.

Ο 25χρονος Φεράτ Ντας, διακρίνεται σε βίντεο να αυτοκτονεί ανάμεσα στο πλήθος, παραβαίνοντας για τελευταία φορά την εντολή του διοικητή του. «Δεν είμαστε προδότες», φώναξε ο νεαρός λοχίας, πριν στρέψει το πιστόλι πάνω του.

Ο αδελφός του 25χρονου στρατιώτη δήλωσε πως «οι στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους νομίζοντας ότι πρόκειται για στρατιωτική άσκηση. Ο διοικητής του τον διέταξε να ανοίξειουρ εναντίον του κόσμου. Εκείνος απάντησε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Τότε ο διοικητής του τον απείλησε ότι θα τον πυροβολήσει». Ήταν η στιγμή που έλαβε την καθοριστική απόφαση ο Τούρκος λοχίας.

Ο Φεράτ Ντας μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο από πολίτες! Ακολούθησε μάχη των αστυνομικών με τους στρατιώτες, οι οποίες και συνελήφθησαν, ενώ ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση