HomeΚΟΣΜΟΣΣτο χαμηλότερο επίπεδο εξαετίας η ανεργία στην Ισπανία

Στο χαμηλότερο επίπεδο εξαετίας η ανεργία στην Ισπανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι ετών μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στην άνοδο του τουρισμού και μετά από τρία χρόνια σταθερής οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της ανάκαμψης στην απασχόληση αφορά συμβάσεις μικρής διάρκειας, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για εργασιακές μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν καθυστερήσει από το πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει στη χώρα εδώ και επτά μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (INE), το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 20% του εργατικού δυναμικού την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, από 21% ένα τρίμηνο νωρίτερα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το τρίτο τρίμηνο του 2010.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η απασχόληση, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στα 4,57 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την INE, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2009.

Βασικός παράγοντας για τη σταθερή βελτίωση στην αγορά εργασίας υπήρξε η οικονομική ανάκαμψη, ύστερα από τη βαθιά ύφεση που στοίχισε εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αν και το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα.

Η ισχυρή τουριστική βιομηχανία επίσης συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό, την ώρα που οι τουρίστες προτιμούν την Ισπανία έναντι άλλων προορισμών στην ανατολική Μεσόγειο, όπου έχουν ενταθεί οι ανησυχίες για την ασφάλεια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση