HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί για «χτύπημα» τέσσερις ημέρες πριν τη σφαγή στη Νορμανδία!

Γαλλία: Οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί για «χτύπημα» τέσσερις ημέρες πριν τη σφαγή στη Νορμανδία!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος έδινε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με «πρωταγωνιστές» τους δράστες της φονικής επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν την είδηση ότι οι αρχές της Γαλλίας γνώριζαν για το αιματηρό «χτύπημα» τέσσερις ημέρες προτού συμβεί!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, τέσσερις ημέρες προτού οι μακελάρηδες εισβάλουν στο ναό και σκοτώσουν τον ιερέα, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν λάβει μια ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική πληροφορία από μια ξένη υπηρεσία η οποία ανέφερε ότι «ένας άντρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος».

Η ίδια πηγή πληροφόρησε τις γαλλικές αρχές ότι ο συγκεκριμένος δράστης ήταν ήδη στη Γαλλία και θα μπορούσε να δράσει μόνους του αλλά και μαζί με άλλα άτομα.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι αρχές είχαν στα χέρια τους μόνο μια φωτογραφία του συγκεκριμένου υπόπτου, αλλά όχι το όνομα ή τη διεύθυνση κατοικίας του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας έστειλε την φωτογραφία του άντρα στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την τραγωδία.

Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο άντρας στην φωτογραφία ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στη Νορμανδία, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π., τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση