HomeΚΡΗΤΗΟρατό πέρασμα του διαστημικού σταθμού της NASA ISS πάνω από τον ελληνικό ουρανό

Ορατό πέρασμα του διαστημικού σταθμού της NASA ISS πάνω από τον ελληνικό ουρανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ορατός θα είναι απόψε Τρίτη 26 Ιουλίου ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) στον ελληνικό ουρανό.

Το πέρασμά του από την Αττική θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22:20-22:26 και στις 22:22 θα μπορεί κανείς να τον διακρίνει καθαρά, χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου, 10 μοίρες νοτιοδυτικά, ως φωτεινό σημείο που θα κινείται με ταχύτητα με πορεία βορειοανατολικά.

Νωρίτερα περίπου στις 9.30 το βράδυ θα γίνει ορατός και στην Κρήτη.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που φέρει στο εξωτερικό του τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα μεταδίδει απευθείας online video με εντυπωσιακές εικόνες της γης από το διάστημα, στο πλαίσιο του πειράματος HDEV (ο High Definition Earth Viewing) με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης των διαστημικών περιβαλλοντικών συνθηκών στην ποιότητα των βίντεο.

doryforos

Τα συλλεχθέντα στοιχεία θα βοηθήσουν τους ειδικούς στο να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για μελλοντικές αποστολές, όμως την ίδια ώρα στους χρήστες του διαδικτύου προσφέρεται ένα μοναδικό θέαμα.

iss-1Μπορείτε να παρακολουθήσετε τo απευθείας live streaming από τις κάμερες του σταθμού στο σύνδεσμο http://eol.jsc.nasa.gov/HDEV/

Εάν κάποιος επιθυμεί να λαμβάνει προσωπικές ειδοποιήσεις σχετικά με τις με τις εμφανίσεις του Σταθμού μπορεί να εγγραφεί στη σχετική υπηρεσία της NASA, Spot the Station.

Διαφήμιση
Διαφήμιση