HomeΚΡΗΤΗΨάχνουν τους ιερόσυλους… που βεβηλώνουν και καταστρέφουν ξωκλήσια

Ψάχνουν τους ιερόσυλους… που βεβηλώνουν και καταστρέφουν ξωκλήσια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κυνήγι των αγνώστων που βεβηλώνουν και προκαλούν βανδαλισμούς σε εκκλησίες και ξωκλήσια της Κρήτης συνεχίζουν και επιδίδονται οι διωκτικές αρχές του νησιού, μετά τα απανωτά περιστατικά βανδαλισμών, που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου όσο και του Λασιθίου.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πολύ σοβαρή αυτήν την υπόθεση, καθώς οι πράξεις στις οποίες προχωρούν οι ιερόσυλοι είναι αποτροπιαστικές, προσβάλλοντας τη θρησκεία μας και τους ιερούς αυτούς χώρους.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται τα περιστατικά αυτά, αξιοποιούν κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεση τους, μετά και τις αυτοψίες που πραγματοποιούν στους ναούς, που μπήκαν στο στόχαστρο ιερόσυλων, προκειμένου να φτάσουν σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς την ταυτότητα των δραστών.

Εξάλλου τέτοια περιστατικά προκαλούν τη δημόσια κατακραυγή και πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξιχνιαστούν και να εξαλειφθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην τοποθεσία Σπηλιώτισσα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ιερόσυλοι είχαν εισβάλλει στο εσωτερικό του ναού και είχαν κάνει τα πάντα άνω κάτω.

Όπως είχε γράψει τότε το cretapost, εικόνες βρίσκονταν πεταμένες στο έδαφος, η άμμος από τα μανουάλια είχε σκορπιστεί σε όλο το χώρο, ο οποίος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Επίσης άλλη μία περίπτωση είναι αυτή της Αγίας Πελαγίας στην Παχειά Άμμο, με τους δράστες να προκαλούν μεγάλες φθορές στο εσωτερικό χώρο του ναού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση