HomeΚΡΗΤΗΤρεις ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί το συσκευαστήριο – Στο πλευρό του επιχειρηματία όλη η Κρήτη

Τρεις ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί το συσκευαστήριο – Στο πλευρό του επιχειρηματία όλη η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό του γνωστού εξαγωγέα κ. Γιαννακάκη βρίσκεται σήμερα όλη η Κρήτη μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη το συσκευαστήριό του στο Τυμπάκι.

Τρεις ώρες δυνατής φωτιάς ήταν αρκετές για να καταστραφεί ολόκληρη η Βιοτεχνική Μονάδα Συσκευασίας Αγροτικών Προϊόντων του κ. Γιαννακάκη που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στον τομέα των εξαγωγών.

Η φωτιά, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο.

Το πύρινο μέτωπο γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις και μέσα σε λίγες ώρες έκανε… στάχτη ότι υπήρχε μέσα στην επιχείρηση, από ξύλα, παλέτες έως και το ίδιο το κτήριο.

Νωρίς το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο με τους πυροσβέστες να παραμένουν όλη τη νύχτα υπό τον φόβο της αναζοπύρωσης.

Σήμερα, η φωτιά έχει σβήσει πλήρως καθώς όπως λένε και οι πυροσβέστες «δεν έχει και κάτι άλλο να κάψει».

GIANNAKHS

Στο πλευρό του επιχειρηματία όλη η Κρήτη

Από σήμερα θα ξεκινήσει η καταγραφή και ο απολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν από την φωτιά, ωστόσο είναι γεγονός ότι η καταστροφή που προκάλεσαν οι φλόγες ήταν ολοκληρωτική.

Η συγκεκριμένη φωτιά θεωρείται σημαντικότατο πλήγμα για την τοπική οικονομία της Μεσαράς.

Η βιοτεχνική μονάδα Γιαννακάκη θεωρούνταν από τις πιο εύρωστες στον τομέα της, έχοντας αντέξει την οικονομική κρίση και έχοντας καταφέρει μια αξιόλογη παρουσία και στον τομέα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Σήμερα στο Τυμπάκι βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης αλλά και πλήθος άλλων φορέων προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στον κ. Γιαννακάκη.

GIANNAKHS1

«Ήρθα να εκφράσω  την συμπαράστασή μου  σε ένα μεγάλο εξαγωγέα της Κρήτης , τον κ.  Γιαννακάκη. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε να γίνουν οι εξαγωγές , δεν πρέπει να σταματήσουν,  γιατί όλος ο κόσμος περιμένει να πουλήσει τα προϊόντα του,  και να φύγουν στο εξωτερικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την συνάντηση του με τον κ. Γιαννακάκη.

Εμείς από την  πλευρά μας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια και θεωρώ ότι με νηφαλιότητα, ο ιδιοκτήτης  πρέπει να πάρει την απόφαση του με την οικογένειά του για τις επόμενες  κινήσεις . Θα είμαστε δίπλα για να μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και για την εταιρεία και για τους παραγωγούς που πρέπει να διατεθεί η παραγωγή των σταφυλιών στις αγορές του εξωτερικού, και να ανταμειφθεί ο κόπος των αγροτών μας. Αν μια μεγάλη εξαγωγική εταιρεία σταματήσει,  θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Άρα πρέπει να συνεχίσει, και αυτή είναι η έκκληση η δική μου, να συνεχίσει να γίνονται εξαγωγές. Μπορεί  να βρεθεί τρόπος, υπάρχουν διάφορες λύσεις και θεωρώ ότι με τη δύναμη του Θεού θα βρεθεί λύση να γίνουν εξαγωγές».

Οι φωτογραφίες είναι από το e-mesara.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση