HomeΚΡΗΤΗΟ υδράργυρος … τραβά την ανηφόρα – Έρχονται 40άρια στη Νότια Κρήτη

Ο υδράργυρος … τραβά την ανηφόρα – Έρχονται 40άρια στη Νότια Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Ωστόσο, η κατάσταση στα νότια της Ανατολικής Κρήτης θα είναι αφόρητη, αφού όλα τα νότια παράλια θα μετατραπούν σε… καμίνι με τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα στη Βόρεια Κρήτη, το ευεργετικό βοριαδάκι που θα διατηρηθεί σήμερα αλλά και τα επόμενα δύο 24ωρα θα καταστήσει την κατάσταση περισσότερο ανεκτή.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα προβλέπεται  στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως και 6μποφόρ και τοπικά στα πελάγη έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη θα φθάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

Από αύριο Δευτέρα ωστόσο, το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά στις νότιες περιοχές, καθιστώντας την επίσκεψη στη θάλασσα, αναγκαιότητα!

Το αδιαχώρητο αναμένεται ήδη από σήμερα στις παραλίες του νησιού, αφού πολλοί θα είναι εκείνοι που θα εκμεταλλευτούν την Κυριακή για δροσερές εξορμήσεις στις παραλίες. Αρκεί να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή….

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στην Κρήτη το επόμενο χρονικό διάστημα, θέτουν σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές και τους δήμους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση